Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Canada 2019

Verstappen vijfde na teleurstellend optreden Red Bull in GP Canada

De Grand Prix van Canada werd voor Max Verstappen een race om snel te vergeten. Zijn Red Bull-Honda combinatie kwam veel tekort en de Nederlander werd roemloos vijfde op zeer grote achterstand van winnaar Lewis Hamilton.

Verstappen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Vanaf een negende positie begon Max Verstappen aan de Grand Prix van Canada. De Nederlander startte op de harde band en had als doel om in de eerste ronden zoveel mogelijk posities te winnen, om de aansluiting met de toppers te behouden.

Bij de start slaagde Verstappen er niet in om posities goed te maken, waarbij hij het in de eerste ronden lastig had met Lando Norris die op de zachte band reed. Ondanks dat de Red Bull-coureurs DRS te beschikking had, kwam hij op het rechte stuk in de eerste ronden niet voorbij de McLaren. Pas na zes ronden wist Verstappen de klus te klaren, waarbij hij al tegen een achterstand van vijftien seconden aankeek.

Na de vroege stops van Pierre Gasly en Daniel Ricciardo, vond Verstappen zichzelf terug op de zesde positie onder de achtervleugel van Valtteri Bottas. Het duo werd opgehouden door Nico Hulkenberg en zag de top drie ronde na ronde verder uitlopen. Toen de Duitser in ronde 17 naar binnen dook konden Bottas en Verstappen hun ware tempo laten zien.

Dat tempo lag wel hoger dan voorheen, maar de Mercedes-coureur kon, ondanks dat hij op een zachtere bandencompound dan Verstappen reed, niet wegrijden bij de Nederlander. Vettel en Hamilton waren zover buiten bereik dat zij een stop konden maken en voor de Red Bull terugkwamen op de baan. Een vierde of vijfde plaats leek daarmee het maximaal haalbare voor Verstappen.

Uitslag Race - Canada

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Bottas maakte zijn enige stop en wisselde naar een nieuwe set van de harde band, waarop hij veel sneller was dan de Red Bull-coureur. Verstappen moest daarbij hopen dat Ricciardo het Bottas moeilijk zou kunnen maken, waardoor de Nederlander uit zou kunnen lopen en veilig zijn stop naar de medium band kon maken. Dat plan mislukte, waardoor Red Bull een ander konijn uit de hoge hoed moest toveren. Bottas reed met speels gemak het gat van vijftien seconden grotendeels dicht richting de Red Bull.

In plaats van naar voren te kijken moest het team naar achteren kijken en rekening houden met Ricciardo en Hulkenberg die hun stops al hadden gemaakt. Vanaf de zevende positie moest de Nederlander op zijn medium banden op jacht naar de vijfde plaats, iets dat hem met speels gemak lukte, maar daar hiel de opmars ook op. De voorsprong van 15 seconden op Bottas was veranderd in een achterstand van 15 seconden. Met speels gemak liep de Mercedes met meer dan een seconde per ronde uit, waarbij hij zelfs nog een extra pitstop kon maken om zo de snelste raceronde op zijn naam te zetten.

Voor Red Bull-Honda werd het een weekend om snel te vergeten met een vijfde plaats voor Verstappen en een achtste voor Gasly. De Fransman werd daarbij zelfs op een ronde gezet door de leiders.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'