Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen ziet hardnekkig probleem in F1: "Dit is gekkenwerk"

De Formule 1 hoopt dit seizoen een recordaantal van 24 races af te werken. Maar is dat niet veel te veel? Max Verstappen vindt van wel.

Verstappen Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1 zal dit jaar het record verbreken van de meeste gereden races in één seizoen, met o.a. de terugkeer van de Grand Prix van Imola en de Grand Prix van China. Hiermee wordt het record van 22 races in 2023 verbroken. Volgens sommigen is de 2024-kalender veel te vol. Ook Max Verstappen vindt dat de 'bizarre' kalender 'ver over de limiet gaat'.

Er wordt al jaren veel gesproken over de duurzaamheid van de kalender, zowel als het gaat over het milieu en de mens. Zo moeten vele F1-werknemers het gehele jaar de wereld overvliegen en zijn ze veel van huis. Om dit probleem aan te pakken, zijn de teams begonnen met het rouleren van hun personeel van race tot race. Dat geldt uiteraard niet voor de coureurs.

Op de vraag of een dergelijke rotatie wel welkom zou zijn als coureur, reageert regerend kampioen Verstappen tegenover onder meer RacingNews365: "Ik heb het gevoel dat we al ver over de limiet van races heen zijn. Ik weet dat ik nog erg jong ben, maar ik weet ook dat ik dit niet nog eens 10 jaar doe als je 24 races rijdt."

De Nederlander benadrukt dat deze volle kalender op een gegeven moment mensen gaat opbreken: "Het gaat ook om kwaliteit boven kwantiteit en ik heb het al eerder gezegd, dit is niet vol te houden."

"Dit is gekkenwerk"

De drievoudig wereldkampioen benadrukt dat zijn liefde voor de sport nog steeds aanwezig is, maar dat hij er nu wel erg veel tijd aan kwijt is. "Ik hou heel veel van racen en ik doe het ook veel buiten de Formule 1, maar op een gegeven moment ga je kijken naar de kwaliteit van je leven en hoeveel je kwijt bent aan de sport waar je van houdt."

Hij weet dan ook niet of hij zo'n volle kalender wel lang gaat volhouden. "Op een gegeven moment zou ik liever thuis zijn en me op andere projecten richten. Dit is gekkenwerk, je weet hoeveel je ervoor moet doen en ik houd ervan, dus nu is het geen probleem maar ik weet dat het over een paar jaar heel anders is."

Coureurs rouleren, dat is volgens de Red Bull-coureur in ieder geval geen optie. Er moet iets aan het aantal races gebeuren. "Daar moeten we zeker naar kijken, want als je coureurs moet gaan rouleren, is dat een beetje gek. Zo denk ik erover en waarschijnlijk denken meer coureurs er zo over, maar het is aan de Formule 1 wat ze met hun sport willen doen."

"Maar als mensen in de sport hun carrière gaan inkorten omdat het te veel is, vind ik dat een beetje jammer. Dus hopelijk kunnen we daar in de toekomst naar kijken", zo sluit Verstappen af.

Ook interessant:

Concurrentie Verstappen een illusie armer na galavoorstelling

Daar is 'ie weer! De nieuwste F1-podcast van RN365. Natuurlijk over de weergaloze GP van Bahrein van Max Verstappen, maar er gebeurde nog veel meer. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het allemaal! Beluister 'm hieronder.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China