Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen vliegt probleemloos uit de startblokken in Barcelona

De eerste twee uren van de testdag in Barcelona zijn meer dan goed verlopen voor Max Verstappen en Red Bull. De Nederlander was met de opvallende RB18 de meest productieve coureur op de baan.

De Red Bull RB18 werd lang 'geheim' gehouden. Pas op woensdagmorgen zagen we de fonkelnieuwe auto voor het eerst. De fotografen naast de baan kregen ook ruim de kans de bolide vast te leggen, want Max Verstappen reed direct heel veel ronden. Sterker nog, hij was met 40 ronden de meest productieve coureur op de baan, hetgeen juist op die allereerste testochtend zeer bemoedigend is. Overigens heeft de op papier grootste concurrent, Mercedes, op dat vlak ook niet te klagen. George Russell reed met de W13 33 ronden en deed daarmee dus nauwelijks onder voor Red Bull. Alfa Romeo en Haas F1 waren het minst productief, respectievelijk Robert Kubica en Nikita Mazepin kwamen nog niet in de dubbele cijfers voor wat betreft ronde-aantallen.

Ferrari opent als snelste in Barcelona

Grote calamiteiten deden zich op de baan nog niet voor, de marshalls hebben te allen tijde de rode vlaggen op zak mogen houden. De nummer #1-positie kleurde echter wel rood, want Charles Leclerc klokte de voorlopig snelste tijd op harde C2-banden. Een leuk statistiekje, maar Ferrari zal er meer waarde aan hechten dat ook hij al ruim dertig (37) ronden reed. De top drie werd gecompleteerd door Max Verstappen (C2) en George Russell (C2).

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"