Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen voelt als WK-leider geen extra druk: "Ik heb maar één ding nodig"

Max Verstappen mag zich na een moeizame start van het Formule 1-seizoen weer leider in het WK noemen. Het brengt voor de Nederlander geen extra druk met zich mee. Zolang de auto maar snel is, zit het wel goed.

Na een tegenvallende seizoensstart met twee uitvalbeurten is Max Verstappen weer de leider in het coureurskampioenschap van de Formule 1. De Nederlander kon de achterstand op titelconcurrent Charles Leclerc goedmaken en staat nu negen punten voor in het WK. Verstappen is niet de jager meer, maar de gejaagde. Zelf vindt hij het allemaal niet zo spannend, zo laat hij weten aan onder andere RacingNews365. "Het maakt niet echt uit waar je staat in het kampioenschap. Eerste of tweede, het gaat meer om wat je hebt met je auto. Het pakket." "Als je auto goed is, dan weet je dat je races kan winnen in de toekomst. In dat geval is er niet zo heel veel druk. Wij als Formule 1-coureurs draaien al wel even mee in de sport en we weten wat we kunnen doen."

Verstappen: 'Een snelle auto geeft mij zelfvertrouwen'

De druk voelt Verstappen dus nauwelijks of zelfs helemaal niet. "In ieder geval in mijn ervaring. Het maakt niet echt een verschil. Ik wil gewoon een goede auto hebben, want dan krijg je zelfvertrouwen om goed te gaan presteren", aldus de Red Bull-rijder. Verstappen leidt het wereldkampioenschap met 125 punten, gevolgd door Leclerc (116 punten) en teamgenoot Sergio Perez (110 punten). In de constructeursstand doet Red Bull eveneens goede zaken. Hier staat de Oostenrijkse renstal aan kop met 235 punten - een voorsprong van 36 punten op Ferrari.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi