Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen voelt als WK-leider geen extra druk: "Ik heb maar één ding nodig"

Max Verstappen mag zich na een moeizame start van het Formule 1-seizoen weer leider in het WK noemen. Het brengt voor de Nederlander geen extra druk met zich mee. Zolang de auto maar snel is, zit het wel goed.

Max Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na een tegenvallende seizoensstart met twee uitvalbeurten is Max Verstappen weer de leider in het coureurskampioenschap van de Formule 1. De Nederlander kon de achterstand op titelconcurrent Charles Leclerc goedmaken en staat nu negen punten voor in het WK.

Verstappen is niet de jager meer, maar de gejaagde. Zelf vindt hij het allemaal niet zo spannend, zo laat hij weten aan onder andere RacingNews365. "Het maakt niet echt uit waar je staat in het kampioenschap. Eerste of tweede, het gaat meer om wat je hebt met je auto. Het pakket."

"Als je auto goed is, dan weet je dat je races kan winnen in de toekomst. In dat geval is er niet zo heel veel druk. Wij als Formule 1-coureurs draaien al wel even mee in de sport en we weten wat we kunnen doen."

Verstappen: 'Een snelle auto geeft mij zelfvertrouwen'

De druk voelt Verstappen dus nauwelijks of zelfs helemaal niet. "In ieder geval in mijn ervaring. Het maakt niet echt een verschil. Ik wil gewoon een goede auto hebben, want dan krijg je zelfvertrouwen om goed te gaan presteren", aldus de Red Bull-rijder.

Verstappen leidt het wereldkampioenschap met 125 punten, gevolgd door Leclerc (116 punten) en teamgenoot Sergio Perez (110 punten). In de constructeursstand doet Red Bull eveneens goede zaken. Hier staat de Oostenrijkse renstal aan kop met 235 punten - een voorsprong van 36 punten op Ferrari.

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

3 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt