Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen voelt mee met verliezende Hamilton: "Hij heeft alles goed gedaan"

Max Verstappen voelt zich wel sympathiek naar Lewis Hamilton toe. Soms zit het mee, soms zit het tegen. De Nederlander snapt dat Hamilton op zondag in Abu Dhabi pech had.

Hamilton Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Op dramatische wijze wist Max Verstappen de Grand Prix van Abu Dhabi en de wereldtitel binnen te slepen. Door een late safety car kon de Nederlander uit verloren positie toch nog een aanval doen op de leidende positie en dus de wereldtitel.

Dat lukte hem, waardoor de Brit na de hele wedstrijd nagenoeg onbedreigd aan de leiding te hebben gelegen genoegen moest nemen met de tweede plek in de race en het kampioenschap.

Verstappen toont sympathie

Daags na de race sprak onder meer RacingNews365 met Verstappen, die na een feestavond met kleine oogjes plaats had genomen achter zijn laptop voor een mediarondje. Gevraagd of hij sympathie voelt voor Lewis, zegt hij van wel.

"Natuurlijk voel ik met hem mee. De ene partij was heel blij en de andere partij was heel erg teleurgesteld. Natuurlijk voel ik met Lewis mee, want hij heeft alles goed gedaan tijdens de hele race", is Max eerlijk.

Toch hoort het er volgens Verstappen bij. "Formule 1 kan echter heel onvoorspelbaar zijn, want het had ook andersom kunnen zijn. Ik die de race controleerde en het verloor in de laatste ronde. Helaas is dat ook onderdeel van racen", benadrukt de Red Bull-coureur.

"Hamilton komt net zo sterk terug"

Van Hamilton hoorden we nog na de podiumceremonie niets meer, terwijl zijn team tot twee maal toe in protest ging. Verstappen denkt echter dat de Brit volgend jaar net zo sterk weer terugkeer.

"Lewis een geweldige sportman, dus zoals ik al zei: het is racen en we moeten er allemaal mee om gaan. Of het nou positief of negatief is. Hij zal denk ik weer hee sterk terugkomen, want Hamilton is een geweldige coureur", aldus de kersverse wereldkampioen.

Ook interessant:

Herbeleef de ongekend spannende titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton

De titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton werd over een seizoen van 22 races beslist. Van Bahrein tot en met Abu Dhabi zagen we bijna te veel om op te noemen. Herbeleef in deze video het complete seizoen! Spoiler alert: Verstappen gaat er vandoor met de titel..

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

32 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"