Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen nieuws

Verstappen vol vertrouwen richting Melbourne: "Hopelijk is het genoeg"

Max Verstappen heeft een goed gevoel overgehouden aan de twee testweken in Barcelona. Hij reist met een goed gevoel af naar Australië. “We hebben er tot nu toe alles aan gedaan om zo goed mogelijk voor de dag te komen en hopelijk is het genoeg.”

Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull maakte overwegend een prima indruk in Barcelona. Vooral de laatste testmiddag, afgelopen vrijdag, maakte Max Verstappen indruk met zeer snelle rondetijden. Het vertrouwen is er, vertelt de 22-jarige op zijn eigen website. "Op zich ging het prima", aldus Verstappen. "We hebben ons programma kunnen doen en van onze kant voelt het allemaal wel goed aan. Of het genoeg gaat zijn weet ik niet, maar ik hoop gewoon dat we zoveel mogelijk informatie hebben verzameld, zodat we, mocht er een keer wat met de balans van de auto zijn, direct de goede richting op kunnen."

De Nederlander zegt het gevoel te hebben dat Red Bull nu beter op de samenwerking met Honda is ingespeeld dan in 2019, omdat de combinatie nu aan het tweede jaar is begonnen. "Na een jaar ervaring loopt alles natuurlijk wat soepeler. In het afgelopen jaar hebben we weer een aantal dingen geleerd, zoals de installatie van de motor en dat soort zaken. Ik denk dat het redelijk normaal is dat het nu ook allemaal wat makkelijker loopt."

Verstappen is verder erg te spreken over de gewijzigde indeling van de voorbije testweken. Verstappen en Albon deelden diverse malen de testdag. Een voordeel, aldus de nummer drie van het WK van vorig jaar. "Ik vond dat wel goed. Als je op sommige dagen 160 of 170 ronden gaat rijden, is dat eigenlijk gewoon te veel, en dat merk je ook. Ik denk dat honderd ronden eigenlijk wel genoeg is op één dag. Het is dan ook goed om het onderling op te splitsen, zodat de auto wel nog altijd meer dan 150 ronden rijdt."

Al met al reist Verstappen met vertrouwen af naar de seizoensouverture in Melbourne. "Ik heb een relaxed en positief gevoel. Ik hoop dat we snel genoeg zullen zijn. We hebben er tot nu toe alles aan gedaan om zo goed mogelijk voor de dag te komen en hopelijk is het genoeg."

Had Verstappen dan toch gelijk over de illegale Ferrari-motor? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het en alle andere gebeurtenissen tijdens de testweken in de nieuwste RacingNews365-podcast, die hieronder de luisteren is.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull