Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen vol vragen op weg naar de Australische Grand Prix

Aankomend weekend wordt er geracet in Australië. Max Verstappen kijkt uit naar de eerste race in het land in drie jaar tijd. Al helemaal omdat het circuit vernieuwd is. Hij is dan ook zeer benieuwd hoe dat uit gaat pakken.

Max Verstappen rijdt aankomende vrijdag, net als zijn negentien Formule 1-collega's, voor het eerst sinds 2019 weer meters op het Albert Park Circuit in Melbourne, Australië. In 2020 werd het raceweekend last minute afgelast vanwege het coronavirus, maar nu het Formule 1-circus weer terugkeert, lijkt alles weer als vanouds te zijn. Alhoewel... Het circuit in Melbourne is heel anders dan tijdens de vorige editie van de Australische Grand Prix. De baan is namelijk aangepakt om voor meer spektakel te zorgen en dat is ook Max Verstappen niet ontgaan.

Meer inhaalmogelijkheden altijd positief

De Red Bull-coureur is namelijk zeer benieuwd naar de veranderingen, zo vertelt hij op weg naar het raceweekend down under . "Ik kijk er enorm naar uit om weer te racen in Australië. Het is al even geleden dat we hier waren!", zo steekt hij van wal. "De sfeer zit er hier in Melbourne altijd goed in." "Het wordt interessant om de wijzigingen aan het circuit te zien", vervolgt Max. "Ik denk dat het een groot verschil kan gaan maken. Zeker in bocht zes, die het meest veranderd is. Het zou moeten zorgen voor meer inhaalmogelijkheden, dus dat is altijd positief", aldus Verstappen.

Verstappen hoopt

Verstappen hoopt natuurlijk het liefst dat hij niemand in hoeft te halen en de race vanaf start tot finish kan leiden. Op zaterdag zullen we echter pas meer te weten komen over de vorm van Red Bull, maar de Nederlander hoopt in ieder geval op een sterk weekend. "Het wordt interessant om te zien hoe de auto presteert in Australië. Het circuit kan soms heel erg stoffig zijn, maar ik hoop dat we als team weer een vlekkeloos weekend af kunnen werken. We zullen zien wat er op zondag gaat gebeuren", aldus de regerend wereldkampioen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"