Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen vol vragen op weg naar de Australische Grand Prix

Aankomend weekend wordt er geracet in Australië. Max Verstappen kijkt uit naar de eerste race in het land in drie jaar tijd. Al helemaal omdat het circuit vernieuwd is. Hij is dan ook zeer benieuwd hoe dat uit gaat pakken.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Max Verstappen rijdt aankomende vrijdag, net als zijn negentien Formule 1-collega's, voor het eerst sinds 2019 weer meters op het Albert Park Circuit in Melbourne, Australië. In 2020 werd het raceweekend last minute afgelast vanwege het coronavirus, maar nu het Formule 1-circus weer terugkeert, lijkt alles weer als vanouds te zijn.

Alhoewel... Het circuit in Melbourne is heel anders dan tijdens de vorige editie van de Australische Grand Prix. De baan is namelijk aangepakt om voor meer spektakel te zorgen en dat is ook Max Verstappen niet ontgaan.

Meer inhaalmogelijkheden altijd positief

De Red Bull-coureur is namelijk zeer benieuwd naar de veranderingen, zo vertelt hij op weg naar het raceweekend down under. "Ik kijk er enorm naar uit om weer te racen in Australië. Het is al even geleden dat we hier waren!", zo steekt hij van wal. "De sfeer zit er hier in Melbourne altijd goed in."

"Het wordt interessant om de wijzigingen aan het circuit te zien", vervolgt Max. "Ik denk dat het een groot verschil kan gaan maken. Zeker in bocht zes, die het meest veranderd is. Het zou moeten zorgen voor meer inhaalmogelijkheden, dus dat is altijd positief", aldus Verstappen.

Verstappen hoopt

Verstappen hoopt natuurlijk het liefst dat hij niemand in hoeft te halen en de race vanaf start tot finish kan leiden. Op zaterdag zullen we echter pas meer te weten komen over de vorm van Red Bull, maar de Nederlander hoopt in ieder geval op een sterk weekend.

"Het wordt interessant om te zien hoe de auto presteert in Australië. Het circuit kan soms heel erg stoffig zijn, maar ik hoop dat we als team weer een vlekkeloos weekend af kunnen werken. We zullen zien wat er op zondag gaat gebeuren", aldus de regerend wereldkampioen.

Ook interessant:

Zware dobber verwacht voor Verstappen, unicum bij GP Australië

Helmut Marko verwacht een lastig jaar voor Max Verstappen in strijd met Ferrari, terwijl de GP van Australië aankomend weekend een unicum heeft! Dat en meer nieuws bekijk je hieronder in de video.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull