Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Volgende stap mijn laatste in F1"

Waar gaat Max Verstappen naartoe in de Formule 1? Gaat hij ergens naartoe? Wat hij ook besluit, de volgende 'stap' wordt naar eigen zeggen zijn laatste.

Verstappen post race Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zeg je Max Verstappen, dan zeg je automatisch ook Red Bull en vice versa. Echter, gedurende het afgelopen seizoen klonken steeds vaker geluiden dat de nu drievoudig wereldkampioen Formule 1 het team weleens zou kunnen gaan verlaten. Niet in 2025, maar mogelijk wel in 2026. Mercedes wordt geopperd als belangrijkste optie, maar Aston Martin lijkt ook een steeds interessanter project voor de Nederlander.

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op welk besluit dan ook van Verstappen. Dat geeft hij zelf ook aan in gesprek met Sky Italia als hem gevraagd wordt of er daadwerkelijk clausules in zijn contract zitten die een vertrek mogelijk maken: "Misschien wel, misschien niet."

"Het is ook niet iets waar ik op dit moment mee bezig ben, omdat er zoveel is wat ik dit jaar nog beter wil doen en alles wat in de toekomst komt, is nog ver weg. Het speelt op dit moment niet."

Hij sluit dus niet uit dat hij weggaat bij Red Bull, maar het zal nooit een beslissing zijn die over één nacht ijs gaat. "Ik maak al heel lang deel uit van dit team. Uiteindelijk wil iedere coureur in de paddock winnen. Het is dan heel makkelijk om van team te wisselen, maar ik wil niet dat mijn carrière op dit manier gekenmerkt wordt. Ik wil niet deel uitmaken van vier of vijf verschillende teams."

"Ik wil een lange en stabiele relatie opbouwen met iedereen in het team en ik wil me ergens thuis voelen. Wisselen van team is niet echt iets voor mij en het is ook niet iets wat ik in deze fase van mijn carrière wil doen."

Teamhoppen is er dus niet bij voor Verstappen, wat leidt tot de volgende conclusie voor Verstappen: "Mijn volgende stap, als die er al komt, zal mijn laatste zijn. Dat kan ook betekenen dat ik mijn bestaande contract hernieuw. Alles is op dit moment nog mogelijk."

Ook interessant:

Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist

Toto Wolff claimde vorige week dat Mercedes de jacht op Max Verstappen heeft gestaakt. Hoe serieus moeten we die woorden nemen? Of is het vooral om iets van rust terug te brengen binnen het team en de coureurs vertrouwen te schenken?

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappens 'laatste stap' Verstappen weet in ieder geval wat hij NIET wil