Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen trekt eerste conclusie na trainingsdag met twee gezichten

Over een enkele ronde had Max Verstappen op donderdag veel tegenstand van zijn concurrenten, maar in de langere run leek hij voor oppermachtig. Dit is Max' reactie na de trainingsdag in Saoedi-Arabië.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Daar waar Max Verstappen een week geleden nog niet geweldig begon aan het eerste raceweekend, zo zag het er in Saoedi-Arabië tijdens de trainingsdag meteen beter uit. In VT1 was hij de snelste, maar in VT2, verreden op hetzelfde moment van de dag als de kwalificatie en de race, was het Fernando Alonso die over een enkele ronde razendsnel was.

Verstappen moest het tijdens de tweede oefensessie doen met de derde stek, op 0,3 seconde van de Spanjaard. Na afloop van de donderdag is toch Verstappen meer dan tevreden. "Het ging best wel goed over het algemeen. Ze hebben de baan best wel goed geprepareerd, want die was niet echt vuil. De snelheid was best wel goed en over het algemeen hebben we veel geleerd.”

Toch kan het altijd nog beter, benadrukt de Nederlander. "Er zijn altijd dingen die beter kunnen zoals de snelheid over één ronde. Het zit dicht bij elkaar. Ook denk ik dat de anderen wat meer vermogen gebruikten, net als in Bahrein. Maar over de lange runs ben ik best wel tevreden. Anderen zijn misschien iets sterker over één ronde maar onze auto komt echt tot leven tijdens de lange run", aldus de drievoudig kampioen.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China