Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen voorzichtig over klein voordeel Red Bull op Ferrari: "Misschien is dat wel zo"

Charles Leclerc toverde een wereldronde uit de hoge Ferrari-hoed op de zaterdag van de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan. Max Verstappen moet van iets verder komen, maar is eigenlijk net zo vol vertrouwen als zijn titelrivaal.

Max Verstappen weet dat als hij vanmiddag zijn auto neerzet op de startgrid voor de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan hij over een sterk wapen beschikt: topsnelheid. Gevraagd of die negen kilometer per uur extra ten opzichte van Ferrari het verschil kunnen maken, antwoordt hij optimistisch. "Ik weet zeker of het precies negen kilometer per uur is, maar misschien is het zo dat wij iets sneller zijn. Maar er kan natuurlijk veel gebeuren. Daarnaast moet je niet alleen snel zijn op de rechte stukken, maar ook in de bochten, maar we gaan het zien." Bij Red Bull speelt meer en meer de vraag hoe het team de beide coureurs aanstuurt. Ooit speelde de teamgenoot van Verstappen als vanzelf een rol van tweede viool, maar Red Bull predikt op dit moment niet alleen gelijke kansen voor hun coureurs, Perez dwingt dat met zijn prima prestaties ook af. Gaan Verstappen en Perez in de race samenwerken of niet?

"Het plan is natuurlijk om als team het best mogelijke resultaat te behalen, dus dat is waar we voor gaan", aldus de kampioen, die niet verwacht na de eerste bocht opeens eerste te liggen: "De run naar de eerste bocht is super kort, dus daar kun je weinig doen. Maar de race is lang en Bakoe heeft al vaker aangetoond dat er van alles kan gebeuren." Max Verstappen denkt dus over een goede auto voor de race te beschikken, maar exact hetzelfde denkt Charles Leclerc over zijn Ferrari F1-75. Het nieuwe pakket met onder andere een low downforce achtervleugel geeft hem dat vertrouwen: "Met dan nieuwe pakket probeerden we verschillende dingen. Maar gevoelsmatig is de auto dus beter in de race." Maar is de auto ook genoeg om het gevecht met Red Bull aan te gaan? "De racepace zag er in de tweede vrije training sterk uit, maar of het genoeg is in vergelijking met Red Bull, zien we in de race wel, maar ik ben optimistisch."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden