Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen voorziet nog veel werk aan de winkel voor Red Bull richting 2020

Om in 2020 competitief aan de start van het Formule 1-seizoen te verschijnen, moet er in de komende maanden flink doorontwikkeld worden in de Red Bull-fabriek, zo weet Max Verstappen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In de overgang van het huidige naar het volgende seizoen zullen er geen drastische regelwijzigingen worden doorgevoerd in de Formule 1. Daarom zullen verscheidene teams hoogstwaarschijnlijk hun huidige bolide proberen door te ontwikkelen. Ook Red Bull rest de taak om aanzienlijk door te ontwikkelen, wil het team in maart 2020 competitief aan de start van de Australische Grand Prix verschijnen.

Dat weet ook Max Verstappen, die merkte dat de ontwikkeling van de RB15 dit seizoen niet heel vlot verliep: "In aanloop naar dit seizoen veranderden de regels omtrent de voorvleugel, waardoor alles voor ons wat lastiger is geworden. Daar moeten we aanstaande winter nog eens goed naar kijken", zo legt de Nederlander meteen zijn vinger op de zere plek.

De Red Bull-coureur weet dat de komende maanden zeer belangrijk zullen zijn in aanloop naar 2020, het jaar waarin hij met Red Bull-Honda de jongste Formule 1-wereldkampioen ooit hoopt te worden: "De vloer, de voorvleugel, alles, alles moet gewoon goed doorontwikkeld worden in de windtunnel."

"Dit jaar zijn we daar namelijk niet zo sterk in geweest als de afgelopen jaren. Ik ben zelf natuurlijk geen aero-specialist, dus ik kan niet veel helpen in de fabriek, maar iedereen binnen het team moet gewoon 100% geven. Dat gebeurt gelukkig ook, iedereen probeert er het maximale uit te halen, maar dit seizoen zijn we simpelweg niet heel sterk geweest in het doorontwikkelen van de auto."

Aan de ideeën die het team al heeft voor het nieuwe seizoen zal het in ieder geval niet liggen: "Ik probeer altijd alles, ook wat ik zelf doe, te analyseren en verbeteringen aan te brengen waar het kan. We hebben al een hele hoop ideeën voor het volgende seizoen klaar liggen. We gaan het zien", aldus Verstappen.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren.

4 reacties