Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen vreest voor zieke coureurs aan einde F1-seizoen

Max Verstappen was en is nog altijd geen fan van hoe de Formule 1-kalender is ingedeeld. Met name het slot bevalt hem niet, waarbij hij zelfs vreest voor zieke coureurs.

Verstappen Qualifying Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft nog zes Formule 1 Grand Prix-weekenden voor de boeg in het restant van het seizoen 2024. Het gaat om twee triple headers, een zware beproeving, weet Verstappen die het in de toekomst toch heel graag anders zou zien.

"Ik heb altijd al gezegd dat er wel heel veel races op de F1-kalender staan. Maar voor mij is het grootste probleem het doorkruisen van meerdere tijdzones, zoals bijvoorbeeld tussen Las Vegas en Qatar. Je vliegt opnieuw bijna naar de andere kant van de wereld. Ik denk dat we voor triple headers beter kunnen werken met races die wat dichterbij elkaar liggen. Dat zou in mijn ogen logischer zijn", zo doet Verstappen zijn verhaal ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"Dat is iets waar we naar moeten kijken", zo vervolgt hij, waarbij hij enige zorgen om de gezondheid van de coureurs niet onder stoelen of banken steekt: "Veel hangt natuurlijk ook af van ticketverkoop. Maar aan het einde van de rit zal je iets van een middenweg moeten zien te vinden, nietwaar?"

"De vlucht van Vegas naar Qatar is een lange. Daarna vlieg je van de Qatar naar Abu Dhabi en dat is prima te doen. Dat is ook het probleem niet. Maar aan het eind van het seizoen, als je ook wat moe begint te worden, wordt je ook wat makkelijker ziek. Het vele lange vliegen helpt daar dan niet bij."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull geeft update over nieuwe auto Verstappen