Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen waakt voor GP Monaco: "Sterke kwalificatie is belangrijk"

Nog maar enkele dagen geleden won Max Verstappen de Grand Prix van Emilia-Romagna. Lang nagenieten is er niet bij voor de Red Bull-rijder. Dit weekend wacht namelijk alweer de GP van Monaco. Een race waar Verstappen voor beducht is.

Verstappen Perez Monaco 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met de zege in Imola revancheerde Verstappen zich voor zijn tweede plek in Miami. Was er toen twee weken rust, nu moet de focus direct worden gericht op de volgende race. Dit weekend staat immers alweer de GP van Monaco op het programma.

"Hoewel het een close race was, was het geweldig om te winnen in Imola en we kijken nu uit naar de tweede race van de double header. Omdat het een smal stratencircuit is, is het belangrijk dat we snel van start gaan en een sterke kwalificatie neerzetten, want het is altijd bijzonder moeilijk om in te halen", zo kijkt Verstappen vooruit op de race die hij twee keer won. "De race is vaak afhankelijk van de strategie en vereist veel concentratie en focus. We hebben bekeken wat we moeten doen en waar we verder op moeten bouwen om hier de maximale prestaties uit de auto te halen. We kijken ernaar uit om te zien wat het weekend brengt." 

Voor Verstappen is het, na de Grand Prix van Nederland, een thuisrace, omdat hij in Monaco woont. Dat brengt volgens hem enkele voordelen. "Monaco is altijd een ongelooflijk druk en hectisch weekend, dus het is goed om thuis te komen, te ontspannen en op te laden voor de race. Het is ook altijd fijn om 's avonds naar huis te kunnen gaan, zo dicht bij huis."

Teamgenoot Sergio Perez won in 2022 de GP van Monaco. Hij weet dus ook wat er dit weekend gevraagd wordt. "De druk om te presteren komt op zaterdag in Monaco, want inhalen is bijna onmogelijk op zondag. Ik weet dat ik beter moet presteren na een lastig weekend in Italië. In Imola lukte niets en we hebben hard gewerkt om dat te begrijpen." 

Perez vervolgt: "Het gaat niet alleen om mij, mijn engineers of de crew, maar om een hele fabriek die ervoor zorgt dat we het beste halen uit een zeer snelle auto en hem neerzetten waar hij hoort. Dat is namelijk altijd op het podium. Ik wil het momentum terugpakken en we weten dat als we het goed aanpakken, we dit weekend sterk kunnen presteren."

Ook interessant:

De Grand Prix van Emilia-Romagna was vooral in de slotfase een zeer spannend schouwspel. Is McLaren sneller dan Red Bull en maakt alleen Max Verstappen met zijn kwaliteiten het verschil?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in een gloednieuwe podcast van RacingNews365. Wil jij de podcast liever ook kijken, check hem dan hier op YouTube.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af