Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen waakt voor jubelstemming: "Mensen maken dat ervan"

Max Verstappen won vier van de eerste zes races en reist natuurlijk als topfavoriet af naar Imola. Toch werd de Nederlander in Miami verslagen door Lando Norris en blijft hij ook voorafgaand aan de Grand Prix van Emilia-Romagna heel voorzichtig.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen moest in Miami voor de tweede keer de zege aan een andere coureur laten. Lando Norris ging er met de grootste trofee vandoor en was de gehele race sneller dan Verstappen in zijn geüpdatete McLaren. Misschien blijft de Nederlander daarom zo voorzichtig voorafgaand aan de Grand Prix van Emilia-Romagna, al heeft ook Red Bull een update bij zich. Dat zegt echter nog niets, vindt Verstappen.

"McLaren nam een grote update mee naar Miami en we gaan hier pas echt zien hoe goed die werkt", vertelt Verstappen tegenover RacingNews365. "Het duurt altijd even voor je alles begrijpt. Maar we wisten dat, want het zijn vaak kleine details die het verschil maken in rondetijd. Zeker op een circuit als Miami is alles heel gevoelig, ook omdat het heel heet is."

Maar hebben McLaren en Ferrari, dat ook een update bij zich heeft in Imola, het gat gedicht? "Dat weet ik niet. Zij komen met updates, wij komen met updates. Het is op dit moment gewoon onbekend. Ik denk dat de eerste vijf races ook niet zo eenvoudig waren. Mensen maken dat ervan. Het gaat altijd om aandacht voor details, want daar maak je het verschil mee. Soms zijn we iets beter dan de anderen, maar vanaf het begin van het seizoen staan de andere teams al dichterbij. Wel hadden we als team een sterke start en hebben we veel goed gedaan."

Verstappen wil wel duidelijk maken dat een vierde wereldtitel geen fluitje van een cent wordt. "Natuurlijk vielen we uit in Australië en kostte dat ons veel punten, maar ik verwacht echt dat het dichter bij elkaar zal zitten dan vorig jaar."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"