Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen waakzaam voor 'belastend' weekend in Mexico: "Meer een gevecht"

Elke circuit op de Formule 1-kalender kent zijn eigen uitdagingen en dat geldt zeker voor de Grand Prix van Mexico. Daar is ook Max Verstappen zich goed van bewust.

Verstappen US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

"Het is geweldig om af te reizen naar Mexico, het track record van Red Bull is daar erg goed", zo begint Max Verstappen zijn preview op het raceweekend. "In de voorbije twee jaar hebben we er gewonnen én een dubbel podium geboekt. Het betreft natuurlijk de thuisrace van Checo (Sergio Perez, red.), dus voor ons wordt het een druk weekend", zo laat de wereldkampioen optekenen.

De Grand Prix van Mexico gaat gepaard met wat uitdagingen, niet zozeer wat betreft mens, maar wel wat betreft machine. Verstappen weet dat goed: "Mexico-Stad is het hoogst gelegen decor van het seizoen en dat is extra belastend voor de auto's. Echter, de RB19 is robuust gebleken in verschillende condities, dus ik kijk ernaar uit om te zien hoe dat dit weekend is."

Verstappen is blij dat na twee achtereenvolgende weekenden met het sprintformat nu alles weer 'bij het oude' is: "Dat is gewoon fijn. Na Austin verwachten we in Mexico nog wat meer tegenstand, maar we zullen ook met strategie het verschil trachten te maken. Het doel is om te blijven winnen."

Verstappen rept over een goed track record voor Red Bull in Mexico, maar zelf gaat hij er ook zeer goed. Hij won er tot op heden niet minder dan vier keer.

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"