Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen waarschuwt: "Dat laat zien dat het erg snel fout kan gaan"

Na de Grand Prix van Mexico loopt Max Verstappen wederom uit in de coureursstand van het WK in 2021. De Nederlander blijft echter nuchter en zegt dat er nog van alles fout kan lopen in de titelstrijd met Lewis Hamilton.

Max Verstappen staat na de Grand Prix van Mexico negentien punten voor op titelconcurrent Lewis Hamilton. Na het winnen van de race wordt de Nederlander gevraagd naar het momentum wat de coureur nu lijkt te hebben. De Limburger gelooft hier niet zoveel in, zo legt de hij uit. "Nee, ik geloof niet niet echt in dat momentum", is het antwoord van de Nederlander. Er kan nog van alles gebeuren in de titelstrijd, zo waarschuwt Verstappen. "We moeten elke race de details perfect voor elkaar hebben. Dit hebben we tijdens de kwalificatie in Mexico niet gedaan. Dat laat zien dat het erg snel fout kan gaan, of juist goed."

Brazilië wordt volgens Verstappen lastiger

Met een gat van maar liefst zestien seconden won Verstappen overtuigend in Mexico, al gelooft hij niet dat de RB16B-bolide ineens kan domineren. "Dit circuit is altijd goed voor ons geweest. Ik verwacht dan ook niet dat de GP van Brazilië net zo wordt als deze race", voorspelt de Limburger. Verstappen en Red Bull hebben weinig tijd om de overwinning in Mexico te vieren, de Grand Prix van Brazilië wordt een week later verreden. Ook na deze race zullen de teams en coureurs snel door moeten, de Grand Prix van Qatar maakt namelijk de derde triple header van het seizoen compleet.

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"