© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen waarschuwt voor GP Rusland: "We gaan snelheid tekort komen"

21 sep. 2018 17:15 René Oudman 2 reacties
Voor de tweede keer in zijn Formule 1-carrière gaat Max Verstappen zijn verjaardag vieren in de Russische badplaats Sochi. In de afgelopen twee seizoenen werd de Grand Prix van Rusland verreden in het voorjaar, maar voor dit jaar kreeg het Sochi Autodrom haar plek in de herfst terug.

Verstappen hoopt zichzelf te kunnen trakeren op een mooi verjaardagscadeau, aangezien hij op de zondag van de wedstrijd 21 kaarsjes uit mag blazen.

"Rusland staat al een tijdje op de kalender, maar het voelt nog steeds als een nieuw evenement voor mij. Het heeft een unieke layout en het is speciaal om in het voormalig Olympisch Park rond te wandelen", blikt de Red Bull-rijder vooruit op het zestiende evenement van dit Formule 1-seizoen.

"Bepaalde delen van de baan zijn erg mooi, het plaatje is ook wonderschoon. Aan de ene kant de bergen en aan de andere kant de zee. Dit is niet de best denkbare baan voor ons, we weten dat we tijd zullen verliezen op het rechte stuk dus het bochtenwerk wordt van vitaal belang."

Verstappen en teammaat Daniel Ricciardo gaan waarschijnlijk een gridstraf incasseren op het Sochi Autodrom. Volgens insiders wil Red Bull Racing een nieuwe Spec-B motor installeren voor de Russiche Grand Prix.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen