Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen waarschuwt zijn fans: "Ik verwacht geen makkie"

Max Verstappen heeft er vertrouwen in dat hij aankomend Grand Prix-weekend weer kans maakt op de eindzege, maar waarschuwt dat het absoluut niet zo makkelijk zal zijn als in Bahrein het geval was.

Max Verstappen won de eerste Formule 1 Grand Prix van het seizoen met een straatlengte voorsprong op teamgenoot Sergio Perez en nummer drie Fernando Alonso. Er stond geen maat op de Nederlander in Sakhir, maar hij denkt vooruitblikkend op het raceweekend in Saoedi-Arabië niet dat het weer zo'n walk in the park gaat worden. "Na een geweldige start in Bahrein verwacht ik niet dat ons in Djedda een makkelijk weekend te wachten staat", zo benadrukt hij. "Het is een compleet ander circuit en de auto moet hier snel zijn. Toch denk ik dat het voor ons mogelijk is om hier een snelle wagen te hebben."

Gevaarlijk

Dit jaar zijn er wat wijzigingen aangebracht aan het Formule 1-circuit aan de Rode Zee. Verstappen is daar blij mee. "Het circuit is gewijzigd, vooral op het gebied van zichtbaarheid. Hopelijk is het voor ons coureurs inderdaad beter geworden, want het was op sommige plekken zeker gevaarlijk." "Het is een cool stratencircuit, met veel grip, dus ik geniet er altijd van om hier weer terug te zijn om te racen", aldus de tweevoudig kampioen.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden