Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen was aan het spelen in laatste ronde: "Kijk op mijn onboard, GP!"

Er stond geen maat op Max Verstappen in China. Hij was zelfs zodanig dominant dat hij in de laatste ronde nog even kon spelen.

Verstappen China 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Niemand heeft de versnellingsbak van Max Verstappen lang kunnen bewonderen in China. De regerend wereldkampioen reed met rasse schreden weg bij de concurrentie en kende een perfect weekend. De vierde overwinning van het seizoen is binnen en Verstappen had zelfs nog de mogelijkheid om te spelen in de laatste ronde. De Nederlander kwam al driftend uit de hairpin en kondigde dat op de radio al aan. Race-engineer Gianpiero Lambiase moest even meekijken.

"Ik zei tegen GP: 'kijk even op mijn onboard!', lacht Verstappen bij Viaplay. "Een Formule 1-auto is natuurlijk niet gemaakt om te driften. Als het een rallyauto was geweest, had je hem helemaal dwars kunnen gooien. Dat is in deze auto natuurlijk wat lastiger. We lagen heel ver voor, dus je mag een beetje lol hebben."

Verstappen voelde zich fantastisch in de auto. "De aanpassingen die we zaterdag hebben doorgevoerd maakten het nog makkelijker om te rijden, vooral in de exits van de bochten. Dan kan je ook iets beter op je banden letten. De eerste herstart ging ook heel goed. De tweede eigenlijk ook, maar toen verremde ik me een beetje in bocht 6. Ik blokkeerde lichtjes, maar de herstarts zelf gingen goed."

Alleen in de slotfase ging het nog bijna mis. Er lagen onderdelen van Guanyu Zhou op de baan. "Als je daar met meer dan 300 kilometer per uur en oude banden overheen rijdt, kan dat heel snel door het rubber snijden. Ik wilde het voor de zekerheid aankondigen en het in de gaten houden."

Ging nou alles perfect? "Deze baan is natuurlijk zwaar voor de banden, dus dat is altijd iets wat je moet managen. Voor mijn gevoel was ik aan het managen en liepen we toch vier tot vijf tienden uit op de rest, dus dan zit het wel goed."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco