Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen was boos op Red Bull: "Het pakte wéér niet goed uit"

Red Bull slaagde er in 2020 niet in om de torenhoge ambities waar te maken. Max Verstappen heeft al vaak aangegeven dat hij zich daardoor niet uit het veld wil laten slaan, maar hoe zit dat voor vader Jos Verstappen?

Verstappen Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het was geen geheim dat Red Bull van Max Verstappen de jongste Formule 1-wereldkampioen wilde maken. De laatste kans daartoe kreeg het team in 2020, maar het liep anders. Al in de eerste Grands Prix werd duidelijk dat Mercedes andermaal een maatje te groot was. Vader Jos Verstappen zag het met lede ogen aan, zo doet hij uit de doeken in een interview met David Coulthard voor sponsor CarNext. Hij wil het woord 'boos' niet in de mond nemen, maar hij ontkomt er toch niet aan.

"Ik wil niet zeggen dat ik boos ben geweest...misschien meer teleurgesteld. We horen steeds weer de verhalen van Red Bull aan, maar uiteindelijk gebeurt het dan toch wéér niet. Ik was echt boos (toch wel, red.) dat het weer niet lukte", aldus de tweevoudig podiumklant in de Formule 1. Gelukkig kon men daar vervolgens openlijk met het team over praten, zo legt Verstappen sr. vervolgens uit.

"Het goede eraan is dat we er over kunnen praten met Max en Raymond Vermeulen (Verstappens manager, red.) en dat Raymond dat vervolgens weer op een open manier met Helmut Marko kan bespreken. We kunnen het daar met elkaar echt goed en eerlijk over hebben."

Van een eventueel afscheid van Red Bull is volgens Jos Verstappen dan ook nog geen sprake. Nu niet, en mogelijk ook niet in de komende jaren. Dat is althans wat we uit zijn woorden op lijken te kunnen maken: "We hebben het besluit genomen om ons voor lange tijd aan Red Bull te verbinden en om hen de kans te geven ons in staat te stellen om voor de wereldtitel te vechten. We hebben dan ook een helder doel voor ogen voor 2021. Ik zou het geweldig vinden als we Mercedes uit kunnen dagen en kampioen kunnen worden."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull