Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Wat ik heb bereikt in de Formule 1 is al historisch"

Max Verstappen kan aankomend weekend geschiedenis schrijven in de Formule 1 door kampioen te worden. Het feit dat hij überhaupt al strijd om het hoogste haalbare in de autosport, is volgens hem echter al historie op zich.

Nog nooit eerder wist een Nederlander een Formule 1-Grand Prix te winnen totdat Max Verstappen om de hoek kwam kijken. Laat staan dat er ooit iemand uit ons koude kikkerlandje voor de titel streed. Dat veranderde allemaal toen koele kikker Verstappen dit jaar plaats nam in zijn RB16B. Aankomend weekend kan iedereen in Nederland met digitale tv, gratis Ziggo Sport kijken. Miljoenen Nederlanders zullen aankomende zondag Max proberen naar die eerste wereldtitel te schreeuwen. De Red Bull-coureur vindt het mooi dat de titelbeslissende race openbaar te zien is. "Het is natuurlijk geweldig dat de mensen het kunnen bekijken. Het is natuurlijk voor ons Nederlanders nog specialer (dan voor de Britten), omdat het de eerste keer is dat een coureur uit Nederland het kampioenschap kan winnen. Hopelijk gaan veel mensen kijken", geniet hij.

Verstappen krijgt Nederlandse support echt wel mee

Dat het leeft in Nederland, merkt Verstappen zeker. Toch verandert het niets aan de situatie: hij zal het zelf moeten flikken aankomende zondag. Wel vindt hij het mooi om te zien dat wij Nederlanders met zijn allen aan de buis zitten gekluisterd. "Ik krijg natuurlijk ook dingen toegestuurd van bepaalde mensen en bepaalde mensen komen ook hier naar toe. Dat is natuurlijk ook heel mooi en dat is fijn om die dingen te ontvangen. Ik weet natuurlijk ook dat ik het moet doen en dat ik in die auto moet stappen en op mezelf moet focussen. Maar het is wel positief", klinkt hij tevreden.

Verstappen schreef al geschiedenis

Maar, zo benadrukt de 24-jarige Nederlander: wat er ook gebeurt, geschiedenis heeft hij eigenlijk al geschreven. Nog nooit was iemand uit ons kleine landje zo dicht bij een Formule 1-titel. Dat is al historie op zich. "Ik heb naar mijn gevoel al heel veel gepresteerd. De titel hangt daar voor mij uiteindelijk niet van af. Ik vind het lastig om het met andere sporten te vergelijken, maar voor mij verandert er niet heel veel als ik hem nou wel of niet win: als ik maar presteer. Wat ik als Nederlander nu al heb bereikt in deze sport is al historie", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"