Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen weerspreekt Red Bull-claim Mercedes: "Dat is echt bullshit!"

Max Verstappen slaagde er maar nipt in de overwinning in Spanje op zijn naam te schrijven en dat baart hem zorgen. Toch kan hij de opmerkingen van Mercedes, die volgens de Nederlander allesbehalve waar zijn, totaal niet waarderen.

Verstappen win Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Alle ogen zijn de laatste tijd op Red Bull Racing en Max Verstappen gericht. De Oostenrijkse renstal, die in 2023 zo ontzettend dominant voor de dag kwam, krijgt het dit seizoen maar niet voor elkaar om de welbekende oppermacht in stand te houden. De concurrentie komt dichterbij en de gevolgen daarvan zijn groot voor Red Bull.

Verstappen liet tijdens de Grand Prix van Spanje meermaals blijken dat hij bezorgd is over de stand van zaken bij Red Bull, maar de Nederlander voelt daarentegen weinig voor alle speculaties die Mercedes de wereld in helpt. Bij de Duitse renstal denkt men namelijk dat de nieuwste update van Red Bull juist een downgrade was ten opzichte van het pakket dat de Oostenrijkse renstal meenam naar Imola. 

Verstappen laat tegenover onder meer RacingNews365 in ieder geval duidelijk merken dat hij daar niets over wil horen. "Nee, dat is echt bullshit! De auto is echt wel beter geworden, maar het kan best zo zijn dat de rest gewoon grotere stappen kan zetten dan wij." 

Uiteindelijk ging Verstappen er tijdens de Grand Prix van Spanje maar nipt met de overwinning vandoor. Dat was voor de concurrentie dé doorslaggevende factor om te concluderen dat ze toch echt dichterbij komen, maar voor Verstappen was het reden tot paniek: Red Bull moet 'duidelijke stappen kunnen zetten' met de updates die nog op de planning staan. 

Toch snapt de Nederlander dat het niet altijd mee kan zitten. "Ik weet al wel wat er wat updates betreft nog aan zit te komen, ja. Maar we weten allemaal dat updates soms beter uitpakken dan normaal, maar dat de kans ook bestaat dat alles een stuk slechter gaat. Dus ik houd me altijd een beetje in het midden."

Ook interessant:

Verstappen bewijst dat Red Bull aan de bak moet

De Grand Prix van Spanje, zo werd gezegd, moest het nodige duidelijk maken over de onderlinge verhoudingen in de Formule 1. Dus welke conclusies kunnen getrokken worden? Het podcastpanel geeft antwoord.

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'