Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen weet sleutel tot succes voor zege in Spanje

Max Verstappen moet zondag de Formule 1 Grand Prix van Spanje aanvangen vanaf de tweede startplek. Maar wat verwacht de Nederlander van de race en wie ziet hij als zijn concurrenten?

Verstappen Qualifying Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Lando Norris was zaterdag twee honderdsten sneller dan Max Verstappen en eiste zo zijn tweede poleposition op. De Nederlander staat naast de McLaren-coureur op de eerste startrij. Hij weet waar de mogelijkheden liggen voor de zondag op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

"Inhalen is natuurlijk redelijk lastig. Maar als je goed met de banden om kan gaan, dan kun je wel wat doen", zo vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. Met de McLaren van Norris zal Verstappen ongetwijfeld de strijd aan gaan, maar hoe zit dat met Mercedes, dat vanaf de tweede startrij komt met Lewis Hamilton en George Russell? "Die zagen er ook gewoon goed uit op de longruns. Ik weet niet wat er allemaal gezegd is, maar van mijn kant ziet iedereen er wel sterk uit, Ferrari ook."

Verstappen vervolgt: "Het zal echt wel in de details gaan zitten. Als je goed op je banden kan letten, dan maak je hier natuurlijk best wel een grote stap." En welke rol speelt het weer dan? Want op de zondag is het namelijk koeler dan de rest van het weekend. "Dat weet ik niet, dat ligt er ook aan de grip en de regen die in de lucht hangt. Daar moeten we naar kijken", zo sluit Verstappen af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Live Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk