Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen weet wat benodigd is voor F1-titel: "Constant presteren"

Gedurende de wintertestweken op het Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje viel er iets op aan Max Verstappen, als hij over het aankomende Formule 1-seizoen sprak. De 21-jarige Nederlander leek zich te beseffen wat er nodig is om een titel te kunnen winnen.

Meermaals verwees de Nederlander naar het seizoen 2018, waar de rollen wat betreft de pikorde na de zomerstop voor een zoveelste keer werden omgedraaid. Volgens Verstappen is het met name zaak om zo constant mogelijk punten te scoren, wil een rijder meedingen naar de grote prijzen.

"Het kampioenschap wordt natuurlijk niet al in Melbourne gewonnen", blikt Verstappen in gesprek met zijn eigen website vooruit op het komende jaar. "We moeten zorgen dat we heel constant zijn en dat we bovendien weinig uitvallen." "Lewis Hamilton heeft vorig jaar het kampioenschap eigenlijk pas gewonnen na de zomerstop, dus er is tijdens het seizoen nog veel mogelijk. Als ik in 2018 in de eerste zes Grands Prix een beetje normaal had gescoord, had ik wellicht ook mee kunnen strijden om de tweede plaats in het wereldkampioenschap." Die gedachte sterkt Verstappen aan de vooravond van het F1-seizoen 2019. "Als we al een beetje beter kunnen zijn dan vorig jaar qua pakket, dan zit er al veel meer in." Verstappens beste eindklassering na een Formule 1-seizoen is een vierde plaats, die hij in 2018 wist te bemachtigen. De Nederlander kwam slechts twee puntjes tekort om Kimi Raikkonen van de derde plek af te stoten.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"