Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"

Gaat het afgelopen weekend de boeken in als een van Max Verstappens beste ooit? Op zaterdag deed de Nederlander in ieder geval menig F1-mond openvallen.

Na de GP van Monaco, die soeverein werd gewonnen door Max Verstappen, was Red Bull-teambaas Christian Horner vol lof over zijn stercoureur. Niet alleen op zondag was hij indrukwekkend, vooral op zaterdag maakte de regerend F1-kampioen indruk op zijn baas. "Dat zal een van de aller beste ronden ooit zijn hier in Monaco. Het was schitterend. Op de data, waar ik live naar keek, zag je dat hij in de eerste sector al zijn beste sectortijd evenaarde. In de tweede sector zag je vervolgens dat hij meteen tijd begon te vinden. Zijn chicane na de tunnel was heel goed, dus in zijn middelste sector bouwde hij het al op. Toen kwam hij aan bij het gedeelte bij het zwembad. Daar zette hij alles in vuur en vlam", zo geniet hij na. Een van zijn beste ronden ooit? Horner denkt van wel. "Een paar jaar geleden crashte hij er nog, in die muur waar velen sneuvelen. Hij raakte elke mogelijke vangrail, zelfs op het rechte stuk. Het was win it, or bin it . Schitterend, echt schitterend." "De kwalificatie in Monaco was een van de beste ronden van zijn carrière. Het was echt buitengewoon. Die ronde die hij in 2021 bijna neerzette in de kwalificatie in Saoedi-Arabië?", zo verwijst hij naar de ronde waarin Max in de laatste bocht crashte. "Dit was de voltooiing daarvan. Vervolgens toonde hij zich enorm volwassen en kalm in de race."

Brundle verbaasd

Niet alleen Horner had door dat er iets speciaals gebeurde, ook F1-analist Martin Brundle keek met open ogen naar de wervelende ronde van Verstappen tijdens de kwalificatie op zaterdag. "Die laatste ronde van Verstappen op weg naar de pole was simpelweg electric ", jubelt de Brit in zijn column voor Sky Sports . "Alonso en Aston Martin waren al het hele weekend sneller in bepaalde bochten en Verstappen moest zijn voorzichtigheid in de prullenbak gooien en de Red Bull gewoon door de bochten smijten. In het proces schampte hij links en rechts muren en vangrails. Zijn laatste sector was belachelijk. Over deze kwalificatie zal nog lang worden nagepraat", aldus Brundle.

Viaplay
x
Brown Maakt Red Bull en Horner met de grond gelijk: "Ze zijn bang voor Verstappen"