Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wekt verbazing in Groot-Brittannië tijdens verliespartij Bakoe

Max Verstappen delfde het onderspit in Azerbeidzjan, in zowel de sprint- als de hoofdrace. Damon Hill zet vraagtekens bij de mindset van de regerend kampioen.

Max Verstappen kende een wisselvallig weekend in Bakoe, waarin hij zowel gen pole als geen overwinning kon pakken, zowel voor de sprint- als de hoofdrace niet. In de Grand Prix op zondag moest hij zijn meerdere erkennen in Sergio Perez, nadat de Mexicaan wel wat geluk had met een safety car.

Damon Hill denkt wel te weten hoe dat komt, want de mindset van de Nederlander is niet helemaal op orde, zo oordeelt hij op Sky Sports. "Max is al de hele week een beetje niet zichzelf. Hij heeft zichzelf een beetje tekort gedaan door zo te klagen over de sprint, geen goede sprintrace mee te maken en dat soort dingen."

"Ik heb het gevoel dat er iets niet zo lekker loopt bij Max. Hij roept dat hij niet wil racen na zijn dertigste, of wat het dan ook is. Rare dingen. Waarom praat hij daar nu over? Hij zit midden in een kampioenschap en het is een beetje vreemd", aldus Hill.

Verstappen wekt verbazing

Zijn mede-analist op Sky Sports, Naomi Schiff, was ook verrast door Verstappen en zijn mindset dit weekend. "Enorm verrast. Voor een coureur die zo hongerig is en zo baalt als hij tweede wordt, die zo graag kampioen wil worden, verbaasde het me dat hij dit weekend riep dat hij hier niet is om meerdere titels te winnen en dat hij het had over stoppen met F1."

Schiff denkt echter niet dat het effect heeft op de prestaties van de regerend kampioen. "Hij is geen fan van het sprintformat, dat is duidelijk, en dat merkte je aan hem dit weekend. Toch denk ik niet dat het op de baan voor een mindere Verstappen zorgt. Hij was gewoon niet zo comfortabel op dit circuit als Sergio Perez. Hij was snel, maar Sergio was net zo snel", aldus de Britse analiste.

Ook interessant:

Getergde Verstappen zal direct hard terug slaan

In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de strijd tussen Verstappen en Perez in Baku. Werd Max op waarde geklopt? Maar er is nog veel meer te bespreken, zoals hieronder te beluisteren is.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami