Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Verstappen werkt als een magneet voor fans én coureurs in nieuw kampioenschap"

'Real Racers Never Quit by Team Redline'. Dat Max Verstappen een échte racer is, daar twijfelt niemand aan en daarom past hij goed in de door Team Redline opgezette online competitie. Hij, en nog vele andere internationale toppers, overigens. Een van de Team Redline-organisatoren, de bekende simracer en simcoach, Atze Kerkhof, is maar wat trots.

Vanavond wordt de vierde ronde van het zes ronden tellende online kampioenschap Real Racers Never Quit verreden. Met Formule 3-auto's zal er worden gereden op een nu nog onbekend circuit en natuurlijk zijn Max Verstappen, Lando Norris en vele andere internationale racetoppers weer van de partij. "De naam zegt het eigenlijk al, hè. In onze competitie racen alleen coureurs die nu noodgedwongen niet kunnen racen, al hebben we afgelopen vrijdag bij wijze van experiment wel enkele gerenommeerde simcoureurs mee laten doen", zo legt simracegoeroe Atze Kerkhof uit in gesprek met RacingNews365 . Maar ook zonder die simcoureurs is er aan interesse in de online competitie geen gebrek. Kerkhof geeft aan dat ruim zestig coureurs aangestuurd moeten worden, van 'Super Formula-kampioenen tot Formule 1-coureurs en weer terug': "Het is een soort online-versie van de Race of Champions."

Het zijn stuk voor stuk beesten

Atze Kerkhof

Bij het aanwakkeren van die interesse helpt het dat grote namen als Max Verstappen en Lando Norris aan het vertrek staan, 'maar het is een wisselwerking', legt Kerkhof uit. "Natuurlijk is het voor die grote groep coureurs mooi om het tegen vedetten als Verstappen en Norris (in de sim, red.) op te nemen. Zij zijn niet alleen een magneet voor de fans, maar ook voor die andere coureurs. Maar het werkt andersom ook. Voor iemand als Verstappen is het natuurlijk ook hartstikke gaaf om het tegen topcoureurs uit de echte wereld op te nemen." De grote diversiteit aan coureurs maakt dat de niveauverschillen soms nog redelijk groot zijn, maar net als in de Formule 1 wordt er achter de schermen hard aan gewerkt om die verschillen kleiner te maken: "De grote uitdaging van het concept is om de jongens die nog een inhaalslag moeten maken op een heel hoog niveau te krijgen. Daar stemmen we dan ook alles een beetje op af." Kerkhof krijgt veel positieve reacties over de competitie, van fans tot de deelnemers zelf, voor wie het veel meer is dan een leuk avondje gamen: "Het zijn allemaal jongens die zo extreem fanatiek zijn. Het zijn stuk voor stuk beesten. Die willen alleen maar winnen. Die kunnen nu niet op het circuit hun ei kwijt, maar die nemen nu dat wat via de sim gebeurt extreem serieus." Vanavond om 21:00 uur wordt er opnieuw gereden en zullen Verstappen, Norris en alle anderen hun kunsten weer vertonen in de Formule 3-auto's waar vorige week ook mee gereden werd. Kerkhof weet al op welk circuit er gereden gaat worden: "Maar dat geef ik natuurlijk nu nog niet prijs. Iedereen moet met dezelfde voorbereiding aan de start kunnen verschijnen."

Viaplay
x
Brown Maakt Red Bull en Horner met de grond gelijk: "Ze zijn bang voor Verstappen"