Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen wijst hét verschil tussen hem en Perez aan

Max Verstappen domineert, terwijl zijn teamgenoot juist door een moeilijke fase gaat. En dat in de snelste auto op de grid. De Nederlander weet juist wat er nodig is om wereldkampioen te worden.

Met twaalf zeges voor Red Bull, waarvan tien voor Max Verstappen, kunnen we absoluut spreken van dominantie. Eerder Verstappen-dominantie dan Red Bull-dominantie, zo redeneert Viaplay -verslaggever Chiel van Koldenhoven in gesprek met Max Verstappen. De Nederlander wil echter niet met de eer strijken. "Het is natuurlijk een combinatie van de twee", is zijn reactie. Zonder die geweldige RB19 had hij het niet kunnen doen. "Ik denk dat ik zelf een paar prima races heb gereden, maar uiteindelijk kan je dat niet zonder een hele goede auto, dus. Het moet natuurlijk altijd samenvallen", legt hij uit.

Constant presteren

Toch staat hij 125 punten voor op zijn teamgenoot, die in de ogenschijnlijk met afstand beste auto op de grid meermaals naast de tweede plek heeft gegrepen. Gevraagd waar dat verschil in punten 'm dan in zit, haalt Verstappen zijn schouders op. Hij wijst op het toverwoord: consistentie. "Elk weekend zijn het allemaal kleine details, weet je. Iedereen kan hard gaan, maar op het juiste moment hard gaan en uit de problemen blijven... om wereldkampioen te worden moet je uiteindelijk gewoon constant zijn en constant presteren. En dat is altijd ook die druk die ik bij mezelf leg, om het zo goed mogelijk voor elkaar te hebben", aldus Verstappen. En dat lukte Perez na de GP van Azerbeidzjan niet meer, zoals op de onderstaande video te zien is.

CvuBLLGNfe_

Dit bericht op Instagram bekijken Een bericht gedeeld door RacingNews365 | F1 nieuws (@racingnews365)

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel