Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wijst mogelijke valkuil voor GP Australië aan

Een derde zege van het seizoen en de tiende zege op rij liggen voor Max Verstappen in het verschiet bij de Grand Prix van Australië. Maar toch ziet de Nederlander nog een valkuil op Albert Park in Melbourne.

Verstappen Australia 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wint Max Verstappen de GP van Australië, dan evenaart hij zijn eigen record van vorig jaar met tien opeenvolgende zeges in de Formule 1. Hoewel de voortekenen voor Verstappen en Red Bull natuurlijk goed zijn, is het nog altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Verstappen zelf ziet een mogelijk probleem opduiken Down Under.

"Het is nu een erg snel circuit, dat een goede mix vereist van snelheid op de rechte stukken en grip in de bochten. De baan is onlangs opnieuw geasfalteerd, waardoor het veel gladder is geworden en leuker om op te rijden, dus daar kijken we naar uit. We hebben ook zachtere compounds vergeleken met vorig jaar, wat het wat lastiger maakt voor de strategie. Maar hopelijk betekent het wel dat het beter is om te racen, met meer pitstops."

Teamgenoot Sergio Perez, die in de eerste twee races van het seizoen P2 opeiste achter de winnende Verstappen, zegt de afgelopen tijd veel gewerkt te hebben aan het optimaliseren van zijn wagen. "Sinds Saoedi-Arabië hebben we als team hard gewerkt om een aantal punten die we hadden geïdentificeerd te verbeteren en ik hoop dat de auto er nu beter bij staat. Ik ben in Milton Keynes geweest met mijn engineers en ik kijk ernaar uit om te zien hoe we kunnen presteren met wat kleine veranderingen.", zegt de Mexicaan.

"Tot nu toe voelde de auto competitief aan, maar Albert Park is een totaal andere test voor de RB20 en het wordt interessant om te zien hoe we het er vanaf brengen. Ik denk dat het veld erg competitief zal zijn dit weekend, dus het is belangrijk dat we goed presteren in de kwalificatie, zodat we zondag een goede uitgangspositie hebben. Vorig jaar was de race hier een beetje gek (door de vele rode vlaggen, red.), dus ik hoop dat het een iets meer rechttoe rechtaan weekend wordt."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Moto3 Sensationele zege Veijer na dominant optreden in Jerez