Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen wijst naar valkuil voor Red Bull in Monaco

Max Verstappen is zelfverzekerd in het Grand Prix-weekend van Monaco, maar ondanks de Red Bull-dominantie dit seizoen ziet de Nederlander een zwakke plek van het team.

In de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Monaco was Ferrari nog het snelste team, maar in de tweede training kon Max Verstappen de snelste tijd klokken. Een prima begin van het nieuwe raceweekend, waarin Red Bull logischerwijs jaagt op een nieuw dominant weekend. Op het stratencircuit in Monte Carlo is echter niets zeker en daar is de Nederlander zich bewust van. "Hier ligt alles wat dichter bij elkaar, maar we hebben nog steeds een goede auto. We moeten er gewoon het beste uit zien te halen", zo blikt de WK-leider vooruit op het weekend. Hoewel Red Bull domineert, is er volgens Verstappen wel een zwakke plek, dat op het circuit waar bijna niet ingehaald kan worden een belangrijke rol kan spelen. "Onze snelheid over een ronde is niet ons sterkste punt en er is concurrentie dit jaar. Alles is mogelijk en Monaco kan zeker een verrassing worden."

Verstappen versus Perez

De voornaamste concurrent van Verstappen is hoogstwaarschijnlijk teamgenoot Sergio Perez. Ferrari en Aston Martin maken een sterke indruk op het circuit van Monte Carlo, maar gezien de eerdere races dit jaar zullen de coureurs van Red Bull topfavoriet zijn voor de zege. De tweevoudig wereldkampioen wil natuurlijk winnen van zijn teamgenoot. "Dat is altijd het doel. We willen elkaar verslaan op het circuit en kunnen we het waarderen als de een voor de ander rijdt. We kunnen dan erkennen dat iemand het beter heeft gedaan en dat gaat goed tussen ons", aldus Verstappen, vooruitblikkend op de Grand Prix van Monaco.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"