Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wijst toekomstige concurrenten in titelstrijd aan

Max Verstappen is maar wat blij met zijn successen, maar de concurrentie is niet altijd te spreken over de dominantie van de Nederlander. Toch weet Verstappen dat alles binnen de kortste keren zomaar ineens anders kan zijn en dan ligt de concurrentie wél op de loer.

Verstappen China 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Red Bull toonden de afgelopen jaren al aan een gouden combinatie te zijn, al kwam de echte potentie er pas in 2021 uit. Toch leek de Oostenrijkse renstal de doorslaggevende factor te hebben gevonden, want een spannende strijd met Lewis Hamilton leverde Verstappen uiteindelijk zijn eerste wereldtitel op. Er wordt tot op de dag van vandaag nog gesproken over de Grand Prix van Abu Dhabi van 2021. Sindsdien wint hij bijna alles wat hij kan winnen en hij lijkt niet van plan om daar iets aan te veranderen.

Verstappen lijkt op dit moment nog altijd onverslaanbaar, maar de Nederlander benadrukt in een interview tijdens een event met Red Bull-partner Mobil1 wel dat hij te allen tijde in zijn spiegels kijkt. "Het is lastig om in te schatten wanneer een concurrent me kan verslaan en wie dat dan zal zijn, want in de Formule 1 hebben we gewoon heel veel fantastische coureurs en jonge talenten. Een groot deel van hen is echt wel in staat om races en kampioenschappen te winnen, maar alles moet op zijn plaats vallen om daadwerkelijk in staat te zijn om te vechten voor de titel."

Goede auto is cruciaal

Verstappen weet zelf als geen ander hoe frustrerend het is om niet in staat te zijn die strijd aan te kunnen gaan, want de Nederlander moest tot 2021 wachten om zelf een gooi te doen naar de wereldtitel. "Ik vond zelf dat ik in 2017 en 2018 al wel in staat was om dat gevecht aan te gaan, maar ik miste gewoon de juiste auto. Maar naarmate de tijd vordert heb je meer ervaring en wordt je een completere coureur. Als je dan ineens wel de juiste auto hebt, gaat er een wereld voor je open, want dan kan je ineens meestrijden om het kampioenschap."

Verstappen weet dan ook als geen ander dat hij een aanzienlijk deel van zijn succes te danken heeft aan Red Bull. Zij zijn ten slotte verantwoordelijk voor het bouwen van de auto en het oplossen van problemen. De Oostenrijkse renstal zorgt de laatste tijd voor een raket van een auto. De Nederlander weet echter wel dat de concurrentie daar ook toe in staat zal zijn en dat het enkel een kwestie van tijd is tot ze dichterbij zullen komen, waardoor onder andere Lando Norris en Charles Leclerc als mogelijke kampioenen aan het licht komen. "Ze zijn allebei echt fantastisch, dus als je ze dezelfde auto geeft kunnen ze allebei een kampioenschap winnen. Die goede auto speelt echter een ontzettend grote rol om dat te bereiken."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"