Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen wil dat Red Bull meteen werk maakt van problemen

Max Verstappen kende een goed eerste Grand Prix-weekend, maar toch moet zijn team al meteen bij terugkomst aan de bak om problemen op te lossen.

Na de testdagen in Bahrein leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn voor Red Bull, maar tijdens het eerste raceweekend was Max Verstappen - ondanks het perfecte resultaat - niet helemaal tevreden met zijn Red Bull RB19. Na afloop van de race kijkt hij in eerste instantie wel tevreden terug op de zondag. "Het was een hele goede race. Het is belangrijk dat we in die eerste stint een gat konden slaan." "Daarna kon ik goed mijn banden managen. De auto werkte ook heel goed, een beetje zoals we tijdens de testdagen zagen in de lange runs. Je moet het echter nog wel even laten zien in de race." "Je weet nooit wat er kan gebeuren in een race, maar we zaten er bovenop en het ging allemaal redelijk vanzelf. Al onze strategische calls en de pitstops waren ook goed."

Toch niet helemaal tevreden

Terugkijkend op de vrijdag en de zaterdag, heeft Verstappen toch wel wat op- en aanmerkingen. Daarom wil hij dat Red Bull na het weekend meteen aan de bak gaat om die problemen aan te pakken. "De balans was veel beter in de race. In de long run heb je echter altijd een andere auto en hoef je nooit tot de limiet te pushen. Dat was dus sowieso een kleiner probleem dan aan het begin van het weekend, toen niet helemaal blij was." "Toch denk ik dat er een aantal dingen zijn waar we naar moeten gaan kijken", concludeert de kampioenschapsleider. "Voor nu zijn we blij met de overwinning, maar zodra we weer terug thuis zijn, moeten we daar bovenop zitten voordat we de reis naar Saoedi-Arabië maken."

Goede start

Toch kan Verstappen niet ontkennen dat het uiteindelijk niet beter kon qua resultaat. Een luxe voor Red Bull, want in de geschiedenis van het team kwam men vaker slecht dan goed uit de startblokken. Verstappen rekent zich in ieder geval nog niet rijk. "Het was een goede start voor ons, dat zijn we niet gewend! Op dit moment zijn we dus tevreden, maar we moeten blijven werken. Op vrijdag was ik erg ontevreden over de pace in de kwalificatiesim, maar mijn langere runs waren toen wel beter." "Ik ben blij dat het goed is gegaan, maar in Djedda is de baan weer heel anders. We hebben alleen nog maar in Bahrein geracet, dus we moeten even afwachten hoe het daar gaat", zo sluit hij kalmpjes af.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024