Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Verstappen wil niet meer praten over 'vals spel' van Ferrari

Max Verstappen haalde wereldwijd de headlines na afloop van de GP van de Verenigde Staten met zijn uitspraken over het vermeende vals spel van Ferrari. Een week later wil hij niet meer praten over het onderwerp.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen werd door Ziggo Sport geconfronteerd met zijn uitspraken over het vermeende vals spel van Ferrari. Na afloop van de GP van de Verenigde Staten haalde de Red Bull-coureur zijn gram, nadat Ferrari plots veel minder snel was op de rechte stukken. Heeft Verstappen nog gesproken over zijn uitlatingen met Sebastian Vettel of Charles Leclerc?

"Nee, daar heb ik met niemand over gesproken en ik denk dat dit ook maar beter is. Het gaat er niet om of ik er achter sta. Ik heb het er liever niet over en praat liever over Brazilië. We moeten ons focussen op onszelf om het goed te doen en ik denk dat we daar ook een kans maken, daar hou ik me vanaf nu mee bezig", aldus Verstappen.

In Brazilië schitterde de Red Bull-coureur in 2016 en 2018, waarbij vorig jaar de zege door zijn neus werd geboord door Esteban Ocon, die de raceleider ramde.

"Ik vind het altijd leuk om daar te zijn, het is een top circuit. Natuurlijk als de resultaten goed zijn en je er altijd lekker gaat maakt dat het nog leuker. De bochtencombinaties zijn goed, met hoogteverschil en de snelheid. Het circuit is ook tegen de klok in en daardoor wat zwaarder voor de nek."

Verstappen aast op revanche voor het mislopen van de zege vorig jaar. Red Bull lijkt, na een minder periode, ook in Brazilië kansrijk voor de podiumplaatsen: "Ik heb er een goed gevoel bij, Austin was al positief en daar brak tijdens de race na vijf ronden een deel van de vloer af. We hebben dus nog niet echt kunnen laten zien hoe hard we echt konden."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met autocoureur Tim Coronel, Formule 1-journalist Ruud Dimmers en host Jeroen van Inkel.

15 reacties

    Breaking Zo werkt een crashtest in de Formule 1