Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen wil niet nadenken over tweede wereldtitel: "Maar een goede start is hier gemaakt"

Max Verstappen heeft met poleposition voor de GP van Japan de beste papieren in handen voor de zege. Hiermee kan hij mogelijk zijn tweede wereldtitel veiligstellen, al staat hij daar liever nog niet bij stil.

Max Verstappen veroverde voor het eerst in zijn Formule 1-carrière pole op Suzuka. Het is een belangrijke pole voor de Red Bull-coureur: als hij de GP van Japan wint mét de snelste ronde, dan mag hij zichzelf tweevoudig wereldkampioen noemen. Dat Verstappen ook op de zaterdag sneller is dan Ferrari, doet hem goed. "Het was best een goede ronde. De omstandigheden op het circuit werden alsmaar beter, maar mijn ronde was al prima", zo reflecteert hij na afloop van de kwalificatie tegenover onder andere RacingNews365. "De balans van de auto was erg goed en om daarmee hier te pushen voelt goed. Vooral door de eerste sector." De Nederlander legt uit dat het hem allemaal in de juiste balans zit voor die snelle eerste sector. "Zodra de auto daar goed aanvoelt, kan je keihard pushen door de bochtencombinatie." De WK-leider genoot van de razendsnelle ronde over Suzuka: "Het is een van de beste circuits op de kalender!"

Verstappen kan op zondag wereldkampioen worden

De Grand Prix van Japan is het tweede matchpoint voor Verstappen. In Singapore lukte het hem niet om de tweede wereldtitel veilig te stellen, maar in Suzuka is er wederom een (grotere) kans. "Daar denk ik echter niet te veel over na", benadrukt de Nederlander. "Ik bekijk alles van dag tot dag. Het belangrijkste is dat we nu een competitieve auto hebben." "Tijdens de kwalificatie kwam dat duidelijk naar voren en ik hoop dat dat ook zo zal zijn tijdens de race. We moeten namelijk een perfecte race hebben om hem morgen te winnen, maar een goede start is hier in ieder geval gemaakt."

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training