Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen wint een heel F1-seizoen aan verschillende Grands Prix

Max Verstappen heeft tot nu toe 37 Formule 1-overwinningen geboekt op maar liefst 23 verschillende circuits. Waar won hij allemaal of misschien nog interessanter: waar won hij nog niet?

Slechts één coureur won op meer Formule 1-circuits: Lewis Hamilton heeft het record met ruime afstand achter zijn naam staan staan. De zevenvoudig wereldkampioen won in zijn loopbaan op 31 verschillende Grand Prix-circuits, waarna Michael Schumacher en Max Verstappen sinds vorige week de tweede plaats delen met 23 verschillende circuits, nadat de Nederlander voor het eerst in Australië won. Het vaakst won Verstappen op het thuiscircuit van zijn team, de Red Bull Ring, net als op het thuiscircuit van teamgenoot Sergio Perez in Mexico. Sinds 2017 won hij viermaal op beide banen, waarna het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi op de derde plaats komt met drie overwinningen - en misschien wel zijn belangrijkste overwinning ooit in 2021. Op Zandvoort, zijn thuiscircuit, won hij twee keer, net als op een aantal andere circuits die we al jaren op de kalender zien, zoals Spanje (ook zijn eerste overwinning), Spa-Francorchamps, Austin en Paul Ricard. Alle verschillende overwinningen bij elkaar opgeteld zorgt voor mooie plaats in onderstaand lijstje, al ontbreken er nog wel een paar... Dit artikel gaat verder onder het overzicht 'zeges op verschillende F1-circuits'.

Welke circuits 'moet' Verstappen in 2023 nog winnen?

Op de huidige Formule 1-kalender staan nog 'slechts' drie circuits waarop Verstappen nog nooit heeft gewonnen in de koningsklasse. Dit jaar kan hij daar in alle drie de gevallen nog verandering in brengen, want de GP's waar hij nog niet heeft gewonnen moeten nog verreden worden. Zo won Verstappen nog nooit in Singapore, Qatar en Las Vegas. Dat de Limburger nog nooit heeft gewonnen op het laatstgenoemde circuit is niet zo vreemd, want op het nieuwe circuit is nog niet gereden en de laatste keer dat er überhaupt in de stad Las Vegas werd geracet, dat was voordat Verstappen werd geboren. Ook het mislopen van de overwinning in Qatar is niet heel vreemd. Op het circuit van Losail werd tot nu toe één keer geracet. Dit was in 2021, het jaar waarin Verstappen wereldkampioen werd - maar dus wel zonder overwinning in Qatar. Ook in Singapore won de Nederlander nog nooit. Vorig jaar had hij daar een uitgelezen kans, totdat te weinig brandstof in zijn tank voor een teleurstellende kwalificatie zorgde.

Waar Verstappen heeft geracet, maar niet gewonnen

Ook zijn er een aantal circuits waar Verstappen in zijn Formule 1-carrière wel op heeft geracet, maar ook nog geen zege heeft geboekt. Met het verdwijnen van die circuits van de kalender is het nog maar de vraag of het ooit gaat gebeuren. Zo zal de F1 de komende jaren nog niet terugkeren naar Rusland, waardoor een overwinning op het Sochi Autodrome uitblijft. Ook op Mugello (GP van Toscane), Portimao (GP van Portugal), de Nürburgring (GP van de Eifel,) en op het Shanghai International Circuit (GP van China) won Verstappen nog geen Grand Prix. Als we streng gaan kijken, dan heeft hij daarnaast ook nog niet gewonnen op het 'outer track' circuit in Bahrein, al is dat een aangepaste versie van de race in Sakhir. Kort gezegd kan hij Hamilton de komende tijd nog niet inhalen, maar het inhalen van Schumacher zal een kwestie van tijd zijn en mogelijk dit jaar al gebeuren. In het beste geval kan Verstappen in 2023 klimmen naar 26 zeges op verschillende Formule 1-circuits.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"