Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen wint eerste 'race' van het jaar

Max Verstappen en Alexander Albon hebben hun eerste onderlinge duel van 2020 erop zitten. Het tweetal kwam in actie tijdens een sponsorevent in Melbourne.

Max Verstappen was ook in Australië 'ijskoud' de beste. De Nederlander moest het op een gemotoriseerde koelbox opnemen tegen teamgenoot Alexander Albon. Racend op een koelbox van 35 liter, die werd aangedreven door een 88CC-motor, gingen de coureurs de strijd aan met elkaar. Ditmaal geen snelheden tot 300 per uur, maar wel een felle strijd tussen de beide coureurs die veel lol beleefden aan het event. Verstappen kwam uiteindelijk als winnaar over de streep en heeft zijn eerste 'zege' van 2020 te pakken. "Ik versloeg Alex en dat is natuurlijk erg positief", vertelt hij met een lach. "Het is de eerste prijs van deze week en laten we hopen dat er zondag nog een volgt." "Ik had nog nooit gehoord van racen op koelboxen, maar het was best 'cool'. In de eerste bochten kwam ik nog met twee wielen los van de grond, maar daarna was de balans 'spot on'. Wel wilde ik graag 200 pk extra, maar het was erg leuk om te doen." Dit weekend begint het Formule 1-seizoen en Verstappen is er klaar voor: "Ik kijk er erg naar uit. De atmosfeer in Melbourne is geweldig en de eerste race van het jaar is altijd een hoogtepunt. Alles ligt weer open, iedereen begint met nul punten en niemand weet precies waar die staat. Maar, daar gaan we dit weekend achter komen."

Zien we in Australië een gevecht tussen Verstappen en Hamilton? RacingNews365 blikt vooruit in de F1-podcast met autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en Host Thomas van Groningen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"