Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen wint met grote overmacht zijn eerste titel van 2020

Max Verstappen heeft het eerste seizoen van het Real Racers Never Quit-kampioenschap op zijn naam geschreven.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool/Getty Images

Goed, het is niet de titel waar menig Max Verstappen-fan aan het begin van dit kalenderjaar op hoopte, maar voor nu is het fijn om te weten dat de Nederlander ook online oppermachtig is tegen zijn mede-coureurs.

Vrijdagavond vond namelijk de laatste van zes raceavonden plaats in de nieuw opgezette simcompetitie genaamd Real Racers Never Quit, dat was georganiseerd door het virtuele raceteam van Verstappen: Team Redline.

Grote namen passeerden de afgelopen twee weken de revue. Formule 1-coureurs, Formule E-coureurs, IndyCar-coureurs en nog heel veel meer. Van Lando Norris tot Stoffel Vandoorne en van Antonio Felix da Costa tot Richard Verschoor. Alle vier hadden ze één iets in gemeen: ze waren niet opgewassen tegen de simkwaliteiten van Verstappen.

Vergeleken met de voorgaande raceavonden was de tweede vrijdagavond dan misschien geen doorslaand succes voor de Limburger, maar met een zesde en derde plaats in de twee vrijdagse races wist hij de zege in het eindklassement van het eerste seizoen van Real Racers Never Quit, het virtuele racekampioenschap georganiseerd door Team Redline, met gemak in de wacht te slepen.

Na zes avonden en in totaal twaalf races was het eindtotaal van Verstappen 805 punten, met in totaal zes zegetochten. Zijn naaste belager, Kelvin van der Linde, wist tijdens de laatste avond zijn achterstand op de Nederlander door twee overwinningen nog te verkleinen, maar finishte uiteindelijk op een straatlengte achterstand van de Red Bull-coureur. De Zuid-Afrikaan, in het niet-virtuele leven uitkomend in het ADAC GT Masters-kampioenschap, moest genoegen nemen met een puntentotaal van 745 en een achterstand van 60 punten.

2 reacties