Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen wint met overmacht prestigieuze Petit Le Mans

Max Verstappen heeft zich verzekerd van de overwinning van de online versie van Petit Le Mans. Tijdens de tien uur durende online uitputtingsslag was het team van de Red Bull-coureur oppermachtig.

Max Verstappen is niet vies van een beetje simracen in zijn vrije tijd. Ook dit weekend kroop hij weer achter het stuur voor een speciale race. De Petit Le Mans, althans, de online versie ervan, werd namelijk verreden op Road Atlanta. In een sterk deelnemersveld nam hij namens Team Redline in zijn oranje gekleurde bolide met nummer 33 deel aan de race. De race werd verreden op de simgame iRacing, en in zijn LMP2-wagen waren Verstappen en teamgenoot Jonas Wallmeier oppermachtig. De race begon nog razend spannend, maar nadat de Nederlander de leiding had afgepakt van grote concurrent Max Benecke was er geen houden aan de Red Bull-coureur en zijn teamgenoot, die uiteindelijk op ruim een ronde voorsprong finishten op de nummer twee. Check hieronder de geweldige start van Verstappen, die vanaf plek vijf meteen doorstootte naar plek twee (oranje auto).

1312714606985588737

In the #33 @TeamRedlineSim Orange car, @Max33Verstappen and @jonwall_00 took the win in the #iRacing #PetitLeMans LMP2 🏆🏁 After a great start from P5 to P2, the #33 had a superb 10 hours race! pic.twitter.com/OIfZGJ4J6E — Max Verstappen (@VerstappenCOM) October 4, 2020

Alles over het vertrek van Honda, de gevolgen voor Verstappen en zijn kansen op de wereldtitel in 2021 beluister je hieronder in de speciale RN365-podcast, met autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"