Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen worstelde enorm in slotfase: "Dacht dat ik in publiek eindigde!"

Op het oog leek het relatief makkelijk te gaan voor Max Verstappen in Imola. Maar op het einde kwam Lando Norris snel dichterbij en het bleek dat Verstappen het helemaal niet makkelijk had op de harde banden...

Verstappen Imola race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lange tijd leek het erop dat Max Verstappen gemakkelijk zijn 59e overwinning uit zijn Formule 1-carrière kon pakken. Hij wist de race in Imola uiteindelijk ook te winnen, maar eenvoudig ging het zeker niet. Daar waar het gat met nummer twee Lando Norris maximaal zeven seconden was, was dat aan het einde van de race nog maar zeven tienden.

"De eerste stint op de mediums was erg goed. Ik verwachtte die pace niet na wat we eerder in het weekend lieten zien. Maar we konden op de een of andere manier de balans houden. Dat voelde heel fijn aan", zo begint Verstappen zijn verhaal tegenover onder meer RacingNews365.

"Toen ik naar de harde banden ging, en misschien niet in de eerste vijf of tien rondjes, maar daarna wist ik niet zeker of ik het vol zou houden tot het einde. De banden vielen buiten hun operating window. Het was net alsof je op ijs rijdt, de auto was heel snappy. En je kunt gewoon voelen wanneer de banden niet meer genoeg grip geven. In bocht 7 eindigde ik op een gegeven moment voor mijn gevoel bijna in het publiek!"

Verstappen vervolgt zijn verhaal: "Het was heel moeilijk, ik moest hele vreemde lijnen rijden. De laatste tien rondjes was ik echt aan het overleven op de banden en Lando Norris had ineens de snelheid te pakken. Ik zag hem natuurlijk dichter bij komen en ik wist niet zeker of ik hem achter me kon houden. Maar ik probeerde gewoon mijn best te doen en zo hard mogelijk te pushen met de grip die ik had. Gelukkig was het net genoeg, er waren net genoeg rondjes."

Wanneer besefte Verstappen dat Norris echt een bedreiging voor hem zou vormen? "Toen hij een halve seconde per ronde pakte, dacht ik: 'dat is heel veel'. Maar van de andere kant kun je er niks aan doen. Ik was aan het proberen om mijn pace te rijden. Je kunt niet ineens proberen er een halve seconde uit te persen als je de balans niet hebt. Dus ik probeerde geen fouten te maken, om de balansproblemen die ik had te omzeilen en snel te zijn op de rechte stukken. Dus dat is eigenlijk wat me ook een beetje geholpen heeft aan het einde. Met de achtervleugel die we hadden, zijn we behoorlijk snel op het rechte stuk. En dat hielp waarschijnlijk wat in de laatste paar ronden in de verdediging", zo sluit Verstappen af.

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"