Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wrijft zout in wond F1-concurrentie: "Dat denk ik wel, ja"

Max Verstappen ging solo over de streep in de Formule 1 Grand Prix van Spanje. Hij liet het er allemaal makkelijk uitzien en misschien was het dat ook. Wel als we Verstappen zelf moeten geloven.

Max Verstappen kwam een volle 24 seconden eerder over de eindstreep in de Formule 1 Grand Prix van Spanje dan tweede man Lewis Hamilton. Er mag met recht gesproken worden over wederom een dominante overwinning, maar de Nederlandse Red Bull-coureur heeft niet tot het gaatje hoeven gaan.

In de persconferentie wordt Verstappen ten overstaan van onder andere RacingNews365 gevraagd of er wellicht nog meer snelheid in de auto zat op de momenten dat hij dat nodig zou hebben gehad. Dat kan hij niet ontkennen.

"Dat denk ik eigenlijk wel", zo luidt zijn antwoord. "Als het nodig was geweest om iemand te achterhalen, dan ja, dan hadden we die benodigde extra snelheid waarschijnlijk wel achter de hand."

"Niet mijn mooiste stint ooit"

Nu was het niet noodzakelijk om alle systemen tot het uiterste te belasten: "Het was gewoon niet nodig. Alles draaide in dit geval om het managen van de banden om in ieder geval maar die vooraf bedachte lengte van de stints te halen."

Overigens heeft Verstappen niet van elk moment in de race evenveel genoten. Op de harde banden klaagde hij voortdurend over een gebrek aan grip, maar nooit leidde dat tot tijdverlies ten opzichte van de concurrent, een luxepositie.

"Dat was zeker niet de mooiste stint ooit in mijn leven, maar gelukkig blijft de auto ook op zo'n moment snel, waardoor we geen tijd verliezen. Ik had het echter niet verwacht, maar soms wordt je op deze manier verrast."

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie