Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wuift veel gehoorde kritiek op zijn persoon weg: "Het kan me niet schelen"

Drievoudig wereldkampioen Max Verstappen heeft een boodschap voor iedereen die kritiek levert op zijn salaris in de Formule 1.

Abu Dhabi Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Is Max Verstappen een dure coureur? Dat valt best mee als je het per WK-punt berekent! RacingNews365 heeft eerder een berekening gemaakt wat elk WK-punt van de 20 Formule 1-coureurs waard is als je het het salaris van de coureurs vergelijkt. Wat blijkt? Valtteri Bottas en Kevin Magnussen zijn de duurste coureurs per WK-punt.

Nu mag Verstappen met zijn bescheiden 55 miljoen dollar wel bovenaan de salarislijst staan, hij heeft veruit de meeste WK-punten gehaald afgelopen seizoen, namelijk 575. Als je zijn salaris deelt door de 575 behaalde WK-punten, kom je uit op een gemiddelde van 95.652 dollar per behaald punt.

Per WK-punt is de drievoudig kampioen dus helemaal niet zo duur. Sterker nog, tien coureurs op de grid zijn duurder dan de Nederlander in deze berekening.

"Ik denk niet dat het een verschil maakt"

Het salaris van de drievoudig wereldkampioen kwam ook ter sprake in zijn interview met The Telegraph. Hij ontvangt namelijk veel kritiek vanwege zijn megasalaris, en enkele fans suggereren dat het hypocriet is van de Nederlander dat hij zo profiteert van een sport die hij regelmatig bekritiseert. Zo denken een aantal mensen dat hij maar een race moet overslaan als hij zo ontevreden is, of om salarisverlaging moet vragen.

Hier reageert de Nederlander gevat op in het interview: "Ik weet niet hoe zeker ik er contractueel tegenover sta om een race over te slaan. Maar wat het salaris betreft, denk ik niet echt dat (de recente groei van de sport, red.) een verschil maakt voor mijn contract. Ik denk niet dat het voor Red Bull afhangt van hoeveel ze verdienen in de F1."

"Ik wil altijd mijn mening geven"

Bovendien ontving de Red Bull-coureur al een flink salaris toen er nog niet veel geld te verdienen viel voor de teams: "Tot een paar jaar geleden maakte elk team verlies en kreeg ik nog steeds een groot salaris. Dus daar heeft het niets mee te maken. En Red Bull is denk ik ook groter dan alleen hun Formule 1-activiteiten."

"Het is altijd heel makkelijk om te zeggen: 'Je moet niet klagen, want kijk eens hoeveel geld je verdient'. Maar wie kan het wat schelen hoeveel geld je verdient? Het gaat erom dat je gewoon je mening geeft en spreekt over wat jij denkt dat goed is, of wat er moet worden geregeld in de sport."

"Het maakt me niet uit of ik 2 miljoen of 100 miljoen dollar verdien", zo gaat de Nederlander verder. "Het kan me niet schelen. Ik wil altijd mijn mening geven, zo ben ik opgevoed." Daarnaast is hij het gewend: "Dat is ook hoe ik denk dat we als team werken. Het maakt mij niet uit of het de grote baas of de lokale veiligheidsman is. Je moet altijd je mening kunnen geven en mensen moeten tegen kritiek kunnen. Want als je niet tegen kritiek kunt, ontwikkel je je sowieso niet als persoon."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"