Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen gewaarschuwd door en voor Norris: "Dan had mijn race er anders uitgezien"

Max Verstappen wist in Oostenrijk al zijn tiende zege in een sprintrace te pakken. In het begin moest hij er hard voor vechten, maar uiteindelijk trok Verstappen de zege over de streep.

SI202406290136 hires jpeg 24bit rgb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het was niet de gemakkelijkste zege uit zijn Formule 1-carrière, maar na ruim twintig rondjes op de Red Bull Ring kwam Max Verstappen gewoon bovendrijven. Lando Norris ging nog wel voorbij aan de Nederlander, maar liet een bocht later de deur aardig open staan. Verstappen reageert erop bij Viaplay.

"Het kwam goed uit. Ik moet het nog even terugkijken, want ik weet niet hoe oud de medium banden bij de McLarens waren. Die van mij waren iets ouder dan ik had gewild, maar we moeten natuurlijk ook aan de zondag denken. En de DRS is in het begin natuurlijk heel sterk, als de banden nog niet helemaal op temperatuur zijn. Dan heb je natuurlijk ook iets betere grip als je iemand volgt. Dat maakte het even lastig en we hadden een paar leuke acties."

Verstappen vervolgt: "En toen ik weg wist te rijden uit de DRS, was de snelheid beter. Het is nog steeds heel lastig en het zit denk ik in de kleine details. Het was uiteindelijk wel goed voor mij dat Lando achter Oscar Piastri vast zat, want anders had de race er denk ik nog wel anders uitgezien voor mij", zo geeft Verstappen zijn mening.

En hoe kijkt de drievoudig wereldkampioen dan naar zo'n gevecht met Norris? "Dat is goed, vooral als je er als winnaar uitkomt", zo is de typische reactie van Verstappen.

Bekijk hieronder het interview met Max Verstappen!

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Kritiek op 'wanhopige' Verstappen: "Drie zaken discutabel"