Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen over gridstraf: "Wil mensen het genot niet geven erover te kunnen praten"

Max Verstappen kijkt tevreden terug op de Grand Prix van Qatar, ondanks zijn gridstraf. De Nederlander wil het incident snel achter zich laten en laat liever in het midden wat hij echt vindt van de FIA-uitspraak.

Na de kwalificatie in Qatar werd duidelijk dat Max Verstappen zich voorafgaand aan de race bij de FIA moest melden. De Red Bull-coureur negeerde gele vlaggen tijdens Q3 en kreeg een gridstraf van vijf plaatsen opgelegd. De straf zag Verstappen wel aankomen, maar kansen waren er nog genoeg tijdens de Grand Prix. Vanaf de zevende startplaats lag Verstappen al snel weer op de tweede plaats, waar hij oorspronkelijk zou starten. "Toen ik eenmaal wist dat ik vanaf de zevende plaats moest starten, gaf het me alleen maar meer motivatie om naar voren te rijden", legt hij uit bij Sky Sports . "En dat is precies wat we hebben gedaan."

Verstappen: "Daar wil ik niet te veel over praten"

Niet alleen Verstappen kreeg een gridstraf voor het negeren van gele vlaggen tijdens de kwalificatie in Qatar. Ook Valtteri Bottas kreeg een straf, al was zijn straf lichter. de Mercedes-coureur werd drie plaatsen naar achteren gezet. Bottas negeerde namelijk een enkele gele vlagen Verstappen een dubbele. Vindt Verstappen dat hij een te zware straf heeft gekregen van de stewards? "Daar wil ik het niet te veel over hebben", aldus de Limburger. "Ik wil mensen niet het genot geven dat ze er nog meer over kunnen praten, maar het was natuurlijk niet top."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'