Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen zag Red Bull-problemen van mijlenver aankomen: "Klaag er altijd over"

Het gaat na de zomerstop zeker niet van een leien dakje bij Red Bull Racing. De auto glijdt alle kanten op en zelfs Max Verstappen kan niet overweg met de balansproblemen. En die problemen zag hij al van mijlenver aankomen...

Verstappen Quali Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het gaat de laatste tijd bij Red Bull Racing maar om één ding: balansproblemen. Zowel op Zandvoort als in Monza gleed de RB20 alle kanten op en Max Verstappen sprak zelfs van 'onderstebovenstuur'. Doordat de auto alle kanten op gleed, kreeg het team ook de bandenslijtage niet onder controle.

De Nederlander is echter allesbehalve verbaasd door de balansproblemen in de RB20. "Ik heb altijd geklaagd over de balans van de auto. Het is dus ook niets nieuws voor mij, maar het is iets dat er over een lange periode is ingeslopen", zo vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365.

De balansproblemen komen sinds een aantal races dus naar boven, maar teambaas Christian Horner zei na afloop van de race in Monza dat het probleem er al een tijde is. "Als je de data bekijkt, waren er problemen aan het begin van het seizoen. Andere teams hebben uiteraard een stap gezet en naarmate wij het pakket harder pushen, komt het probleem meer tot uiting. Zelfs in de data van vorig jaar zagen we het al tijdens een paar races, bijvoorbeeld in Austin."

Als Verstappen met die laatste woorden wordt geconfronteerd, reageert hij daar als volgt op. "De auto van vorig jaar is heel anders dan die van dit jaar, dus dat is altijd moeilijk. Maar er zijn dingen die je in de loop van de tijd ontwikkelt en die er toe bijdragen. Om een specifieke race te benoemen, dat weet ik niet, maar het is al een bepaalde periode dat het aan de gang is."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull