© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

"Verstappen zal de Formule 1 domineren zoals Vettel en Hamilton"

13 dec. 2018 13:30 Jan van der Burgt 3 reacties
Als de winnende reeks van Lewis Hamilton in de Formule 1 voorbij is, neemt Max Verstappen het stokje van hem over. Die voorspelling doet Tom Blomqvist, die verwacht dat de Nederlander de Formule 1 zal domineren zoals Hamilton en Sebastian Vettel dat in hun hoogtijdagen deden.

Tom Blomqvist is geen vreemde van Max Verstappen. De Brits-Zweedse coureur racete in 2014 tegen Verstappen in de Formule 3 en wist hem te kloppen in de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap. Desondanks heeft de Nederlander een onuitwisbare indruk op hem achtergelaten.

"Max Verstappen viel direct op, omdat hij rechtstreeks vanuit de kartsport de stap naar de Formule 3 maakte en direct snel was. Met name in de races was hij direct erg sterk en stak hij boven het maaiveld uit. Je wist dat als hij achter je zat, hij het hoe dan ook ergens ging proberen. Dat is nu eenmaal de aard van het beestje en dat is onveranderd gebleven nu hij in de Formule 1 zit."

"Als hij voor je zat daarentegen, liet hij je echt niet zomaar voorbij. Hij remde later dan laat en ging er nog liever vanaf dan dat hij zich liet inhalen. Daarmee gaat hij in het hoofd van de tegenstander zitten. De lijn tussen moed en domheid is heel dun, maar hij zit aan de veilige kant. Max laat een frisse wind door de Formule 1 waaien."

Volgens Blomqvist, tegenwoordig actief in de sportscars, was het zelfvertrouwen van Verstappen altijd zijn sterkste wapen: "Hij heeft zoveel vertrouwen in zijn eigen kunnen. Hij denkt niet zomaar dat hij de beste coureur is, hij denkt dat hij met afstand de beste coureur is. Ik weet zeker dat hij denkt dat hij beter is dan Lewis Hamilton."

Blomqvist wil hem daar vooral niet in tegenspreken: "Ik denk dat Verstappen na Lewis Hamilton de volgende is die de sport volkomen gaat domineren, zoals ook Sebastian Vettel dat ooit deed. "Ik heb nog nooit iemand zien doen wat hij deed toen hij in de Formule 3 zijn gezicht liet zien. Max Verstappen is werkelijk een talent dat zich maar eens in de zoveel generaties aandient."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen