Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen zeer kritisch naar de FIA: "Alsof we amateurs zijn"

Max Verstappen vindt dat de regels omtrent track limits veel te ver gaan in het huidige Formule 1-seizoen. De Red Bull-rijder wil de FIA graag assisteren, maar heeft het gevoel alsof er naar de coureurs wordt gekeken als een stelletje amateurs.

Verstappen q Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

In het huidige Formule 1-seizoen wordt er streng gehandhaafd op track limits. In vorige jaren was er veel kritiek op het niet consequent handelen van de FIA bij het overtreden van de limiet, maar met de regels van het huidige seizoen is er nog altijd veel ontevredenheid. Ook bij Max Verstappen. Hij vindt dat de FIA het alleen maar moeilijker maakt voor iedereen.

Zelfs in Hongarije, waar track limits veel minder aan de orde horen te zijn, vormt het namelijk een probleem. "We zeiden als coureurs vorig jaar dat we duidelijker en strikter moesten zijn bij het overschrijden van track limits, maar gisteren begonnen ze bijvoorbeeld over bocht 13. De gestreepte lijn is de limiet, maar er is ook een kerb met een witte lijn. Dat is voor mij persoonlijk de limiet", legt Verstappen uit aan onder andere RacingNews365.

"We hebben zo veel domme kleine dingen, waardoor het ook voor hen lastiger wordt om alles te monitoren." De Red Bull-coureur wil graag helpen, maar stoort zich aan het handelen van de FIA op dit moment. "Als coureurs willen we ons advies geven, maar er wordt naar niets geluisterd. Dat is heel frustrerend. Ik wil niet met ze vechten, ik wil ze juist adviseren, maar het lijkt alsof het ze niets uitmaakt. Vanuit mijn oogpunt kijken ze naar ons alsof we amateurs zijn."

Verstappen: "De FIA maakt het zichzelf erg lastig zo"

Op de Hungaroring valt er weinig te winnen bij het overschrijden van track limits. Toch werd er dit weekend al meermaals ingegrepen. "Meestal als je naar de onboard camera's kijkt, dan zit de camera aan de verkeerde kant", zo hekelt Verstappen. "In die hoek lijkt het alsof je er buiten zit, maar soms is dat niet zo. Het is heel erg lastig."

De oplossing is logisch voor de Nederlander. "We kunnen onszelf een plezier doen en het veel makkelijker maken door grindbakken aan te leggen bij het uitkomen van bochten. Als voorbeeld: waarom hebben we track limits nodig bij bocht 4 en 6? Daar ligt een grindbak. Als je te wijd gaat, dan straf je jezelf al. En anders beschadig je de vloer toch al en ga je langzamer."

"Ze maken het zichzelf gewoon heel erg lastig. Natuurlijk zegt men: 'blijf binnen de witte lijn', maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Wat ik eerder al ook zei over die gestreepte lijn, dat is juist verwarrend", zo oordeelt hij.

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen