Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen zeer kritisch naar de FIA: "Alsof we amateurs zijn"

Max Verstappen vindt dat de regels omtrent track limits veel te ver gaan in het huidige Formule 1-seizoen. De Red Bull-rijder wil de FIA graag assisteren, maar heeft het gevoel alsof er naar de coureurs wordt gekeken als een stelletje amateurs.

Verstappen q Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

In het huidige Formule 1-seizoen wordt er streng gehandhaafd op track limits. In vorige jaren was er veel kritiek op het niet consequent handelen van de FIA bij het overtreden van de limiet, maar met de regels van het huidige seizoen is er nog altijd veel ontevredenheid. Ook bij Max Verstappen. Hij vindt dat de FIA het alleen maar moeilijker maakt voor iedereen.

Zelfs in Hongarije, waar track limits veel minder aan de orde horen te zijn, vormt het namelijk een probleem. "We zeiden als coureurs vorig jaar dat we duidelijker en strikter moesten zijn bij het overschrijden van track limits, maar gisteren begonnen ze bijvoorbeeld over bocht 13. De gestreepte lijn is de limiet, maar er is ook een kerb met een witte lijn. Dat is voor mij persoonlijk de limiet", legt Verstappen uit aan onder andere RacingNews365.

"We hebben zo veel domme kleine dingen, waardoor het ook voor hen lastiger wordt om alles te monitoren." De Red Bull-coureur wil graag helpen, maar stoort zich aan het handelen van de FIA op dit moment. "Als coureurs willen we ons advies geven, maar er wordt naar niets geluisterd. Dat is heel frustrerend. Ik wil niet met ze vechten, ik wil ze juist adviseren, maar het lijkt alsof het ze niets uitmaakt. Vanuit mijn oogpunt kijken ze naar ons alsof we amateurs zijn."

Verstappen: "De FIA maakt het zichzelf erg lastig zo"

Op de Hungaroring valt er weinig te winnen bij het overschrijden van track limits. Toch werd er dit weekend al meermaals ingegrepen. "Meestal als je naar de onboard camera's kijkt, dan zit de camera aan de verkeerde kant", zo hekelt Verstappen. "In die hoek lijkt het alsof je er buiten zit, maar soms is dat niet zo. Het is heel erg lastig."

De oplossing is logisch voor de Nederlander. "We kunnen onszelf een plezier doen en het veel makkelijker maken door grindbakken aan te leggen bij het uitkomen van bochten. Als voorbeeld: waarom hebben we track limits nodig bij bocht 4 en 6? Daar ligt een grindbak. Als je te wijd gaat, dan straf je jezelf al. En anders beschadig je de vloer toch al en ga je langzamer."

"Ze maken het zichzelf gewoon heel erg lastig. Natuurlijk zegt men: 'blijf binnen de witte lijn', maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Wat ik eerder al ook zei over die gestreepte lijn, dat is juist verwarrend", zo oordeelt hij.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen Verstappen neemt wereldbeker in ontvangst: "Hoop niet dat het hier stopt"