Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen kritisch op Red Bull: "Het was gewoon niet goed genoeg"

Hij miste de pole met slechts 0,003 seconde, maar toch is Max Verstappen allesbehalve te spreken over zijn kwalificatie. De Red Bull-coureur legt uit waar het aan scheelde.

Na zes polepositions op een rij moest Max Verstappen in Hongarije zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur ging er verrassend met de eerste startplek vandoor, tot frustratie van Verstappen. De Nederlander was niet te spreken over zijn Red Bull RB19, zo wordt duidelijk als hij na de kwalificatie voor de camera van Viaplay plaatsneemt.

"Onze kwalificatie was over het algemeen gewoon niet goed. Ik vond het al verrassend dat ik in Q3 eerste stond na de eerste run. Ik had gewoon geen balans in de auto, totaal geen grip aan de voorkant. Dan moet je bepaalde dingen doen, maar ik kan alleen de vleugel aanpassen. Dat heb ik geprobeerd, maar dat werkte niet. Het maakte nul verschil. Dan kan je daarna nog wel een paar dingen op het stuur veranderen, maar dat zijn normaal gezien niet de dingen die helpen voor het probleem wat ik had aan de auto."

Verstappen worstelde met zijn RB19 en uiteindelijk moest hij genoegen nemen met P2. "Dan probeer je natuurlijk wat te forceren en de voorkant te laten draaien, maar daardoor vraag je teveel van de achterkant. Dat is denk ik ook wat er aan het einde van de tweede run in Q3 gebeurde. Het was zo moeilijk om de voor- en achterkant met elkaar in balans te krijgen. Dat is gewoon teleurstellend."

Is het dan de upgrade die roet in het eten heeft gegooid? Verstappen betwijfelt het. "We komen hier met een upgrade en we hebben gewoon geen balans in de auto. Dat heeft denk ik niet per se te maken met die upgrade, want ik denk dat die gewoon goed werkt. Als je echter geen balans hebt, kan je niet pushen, heb je niet het gevoel en ook zeker niet het vertrouwen om helemaal tot de limiet te gaan."

Ondanks zijn onvrede was Verstappen slechts 0,003 seconde verwijderd van de poletijd. Als dit dan een slechte dag is, dan is dat eigenlijk toch heel mooi? Zo wil Verstappen duidelijk niet denken. "Ik ben zeker niet blij met deze zaterdag, waarop je met zo'n snelle auto tweede staat, al is er natuurlijk nog niets verloren. Ik wil altijd zo goed mogelijk voor de dag komen en dit keer was het van onze kant gewoon niet goed genoeg", zo luidt zijn conclusie.

Check hieronder het interview met Verstappen.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

19 reacties

Viaplay

Unibet
x