Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen zeer onder de indruk van motorproject Red Bull

Max Verstappen is lovend over het nieuwe motorproject van Red Bull. Vanaf 2026 zal Red Bull Powertrains een gloednieuwe krachtbron introduceren voor het team van de Nederlander.

Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Red Bull rijdt dit seizoen op papier voor het eerst met een motor van Red Bull Powertrains, de nieuwe motortak van de Oostenrijkse renstal. In feite komen de motoren nog 'gewoon' uit Japan, maar sinds het vertrek van Honda uit de F1 is de naam van de krachtbron alvast omgedoopt tot 'RBPT'.

Vanaf 2026 worden vanuit een gloednieuwe faciliteit motoren geleverd aan Red Bull en AlphaTauri. Hiermee moet Max Verstappen in ieder geval tot en met 2028 gaan strijden voor overwinningen en kampioenschappen. Vanzelfsprekend is de Nederlander zeer geïnteresseerd in het project, al heeft hij nog geen bezoek gebracht aan de nieuwe fabriek.

"Ik ben er nog niet geweest, maar ik hoor natuurlijk al de verhalen van Christian (Horner) en Helmut (Marko)", zo trapt Verstappen af tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Het is behoorlijk indrukwekkend wat ze op dit moment doen en wat er nog zal gaan komen. Het is veel werk. Het is iets wat je niet moet onderschatten."

Verstappen vertrouwt op Red Bull Powertrains

De Nederlander heeft vanzelfsprekend plannen om te kijken hoe het er in de fabriek aan toe gaat, maar heeft nog geen tijd kunnen vinden aangezien hij vooral simulatorwerk verricht als hij er is.

In 2026 moeten de motoren volledig kunnen rijden op CO2-vrije brandstof en moeten de verbrandingsmotoren en de hybridemotoren 50/50 aan performance leveren. Eerst leek Porsche hier onderdeel van te gaan uitmaken, maar de twee partijen maakten onlangs bekend deze gesprekken niet voort te zetten.

Hoe het er nu uit gaat zien is nog onbekend, maar Verstappen heeft in ieder geval vertrouwen in het team.

"We doen het goed, maar we moeten natuurlijk kijken hoe het er in 2026 uitziet. Maar iedereen is erg positief en gemotiveerd. Ook de nieuwe jongens in het team, ze zijn erg enthousiast. Ook voor hun is het een nieuwe mogelijkheid en ze lijken erg blij en gemotiveerd om iets waanzinnigs te creëren."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

15 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe trainer Verstappen Bekende naam komt over van grote concurrent