Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen zeer onder de indruk van motorproject Red Bull

Max Verstappen is lovend over het nieuwe motorproject van Red Bull. Vanaf 2026 zal Red Bull Powertrains een gloednieuwe krachtbron introduceren voor het team van de Nederlander.

Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Red Bull rijdt dit seizoen op papier voor het eerst met een motor van Red Bull Powertrains, de nieuwe motortak van de Oostenrijkse renstal. In feite komen de motoren nog 'gewoon' uit Japan, maar sinds het vertrek van Honda uit de F1 is de naam van de krachtbron alvast omgedoopt tot 'RBPT'.

Vanaf 2026 worden vanuit een gloednieuwe faciliteit motoren geleverd aan Red Bull en AlphaTauri. Hiermee moet Max Verstappen in ieder geval tot en met 2028 gaan strijden voor overwinningen en kampioenschappen. Vanzelfsprekend is de Nederlander zeer geïnteresseerd in het project, al heeft hij nog geen bezoek gebracht aan de nieuwe fabriek.

"Ik ben er nog niet geweest, maar ik hoor natuurlijk al de verhalen van Christian (Horner) en Helmut (Marko)", zo trapt Verstappen af tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Het is behoorlijk indrukwekkend wat ze op dit moment doen en wat er nog zal gaan komen. Het is veel werk. Het is iets wat je niet moet onderschatten."

Verstappen vertrouwt op Red Bull Powertrains

De Nederlander heeft vanzelfsprekend plannen om te kijken hoe het er in de fabriek aan toe gaat, maar heeft nog geen tijd kunnen vinden aangezien hij vooral simulatorwerk verricht als hij er is.

In 2026 moeten de motoren volledig kunnen rijden op CO2-vrije brandstof en moeten de verbrandingsmotoren en de hybridemotoren 50/50 aan performance leveren. Eerst leek Porsche hier onderdeel van te gaan uitmaken, maar de twee partijen maakten onlangs bekend deze gesprekken niet voort te zetten.

Hoe het er nu uit gaat zien is nog onbekend, maar Verstappen heeft in ieder geval vertrouwen in het team.

"We doen het goed, maar we moeten natuurlijk kijken hoe het er in 2026 uitziet. Maar iedereen is erg positief en gemotiveerd. Ook de nieuwe jongens in het team, ze zijn erg enthousiast. Ook voor hun is het een nieuwe mogelijkheid en ze lijken erg blij en gemotiveerd om iets waanzinnigs te creëren."

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

26 reacties

Viaplay
x
Exclusief Interview met Leclerc: 'Toen realiseerde ik me dat Max de titel ging winnen'