Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen zeer tevreden na dominante vrijdag: "Het zag er goed uit"

Max Verstappen kende een probleemloze start van het weekend in België. De Nederlander weet dat hij door een gridstraf vanuit de achterhoede zijn race aan moet vangen, maar zijn Red Bull RB18 toonde zich razendsnel.

Max Verstappen liet er tijdens de tweede vrije training geen gras over groeien. Liefst acht tienden was hij los van rivaal Charles Leclerc en de rest van het veld gaf meer dan een seconde toe. Reden voor optimisme bij de Nederlander die weet dat hij door een gridstraf in het beste geval als vijftiende de race zal starten. De gridstraf veranderde volgens Verstappen weinig aan zijn vrijdag: "Eigenlijk is er niet veel veranderd. We hebben gekeken hoe we de auto het beste af konden stellen en zodra we op de baan kwamen zag het er goed uit. Natuurlijk zijn er wel wat dingen die je wil finetunen qua balans, maar vanaf de eerste run was ik al blij met de auto", vertelt Verstappen na afloop van de tweede training.

Verstappen wilde meer ronden rijden

Beide trainingen werden afgesloten met flinke regenbuien. Hierdoor ging de nodige tracktime verloren, maar Verstappen is tevreden over het weggedrag van de RB18. Met name in sector 2 maakte de Nederlander het verschil. "De auto presteerde goed en dat is positief. Wel had ik graag wat meer ronden gereden, maar dat geldt voor iedereen. Tot op heden is het een goede start." Zaterdag en zondag wordt er niet of nauwelijks regen verwacht in de Belgische Ardennen. De Red Bull-coureur gaat er vanuit dat de rest van het weekend droog verloopt. "Vandaag was de slechtste dag. De rest van het weekend wordt als het goed is verreden onder droge omstandigheden."

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024