Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen zet Hamilton en Russell op hun plek: "Praat gewoon voor jezelf"

Max Verstappen vindt dat Lewis Hamilton en George Russell zich vooral op Mercedes moeten blijven focussen. Met de eerdere uitspraken van Hamilton over het stuiterprobleem, dat 'elk team zou raken', is Verstappen het niet eens.

Het gehele Grand Prix-weekend van Canada waren de FIA-maatregelen omtrent porpoising hét onderwerp van gesprek. De ogen hierbij waren vooral gericht op Mercedes, het team dat het meeste last heeft van stuiterende bolides. Lewis Hamilton liet eerder in het weekend weten dat 'elk team zich heeft uitgesproken tegen het probleem'. "Het is altijd interessant om de verschillende perspectieven te zien. Voor je neus zeggen ze het ene, maar op de achtergrond zeggen mensen soms iets anders", zo liet de zevenvoudig kampioen optekenen.

Verstappen zet Hamilton op zijn plek

In gesprek met Autosport werd Max Verstappen geconfronteerd met die woorden. Zijn team ondervind geen problemen en hij is dan ook een van de coureurs die publiekelijk zich uitsprak tegen veranderingen. Waren de woorden van Hamilton aan onder meer hem gericht? Max had geen idee. "Ik ben altijd eerlijk en direct." Volgens Verstappen moet Hamilton zich lekker op Mercedes focussen en zich niet met de rest bemoeien of woorden in andermans mond leggen. "Het is niet alleen hij, maar ook zijn teamgenoot", zegt de Nederlander, doelend op Hamilton en George Russell. "Zij spreken voor andere personen." "Ze moeten zich gewoon focussen op zichzelf en zeggen wat zij denken. Praat gewoon voor jezelf, in plaats van andere mensen erbij te betrekken", aldus de Red Bull-coureur, die duidelijk niet gediend is van Hamiltons uitspraken.

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein