Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen zet Hamilton en Russell op hun plek: "Praat gewoon voor jezelf"

Max Verstappen vindt dat Lewis Hamilton en George Russell zich vooral op Mercedes moeten blijven focussen. Met de eerdere uitspraken van Hamilton over het stuiterprobleem, dat 'elk team zou raken', is Verstappen het niet eens.

Verstappen Hamilton Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Het gehele Grand Prix-weekend van Canada waren de FIA-maatregelen omtrent porpoising hét onderwerp van gesprek. De ogen hierbij waren vooral gericht op Mercedes, het team dat het meeste last heeft van stuiterende bolides. Lewis Hamilton liet eerder in het weekend weten dat 'elk team zich heeft uitgesproken tegen het probleem'.

"Het is altijd interessant om de verschillende perspectieven te zien. Voor je neus zeggen ze het ene, maar op de achtergrond zeggen mensen soms iets anders", zo liet de zevenvoudig kampioen optekenen.

Verstappen zet Hamilton op zijn plek

In gesprek met Autosport werd Max Verstappen geconfronteerd met die woorden. Zijn team ondervind geen problemen en hij is dan ook een van de coureurs die publiekelijk zich uitsprak tegen veranderingen. Waren de woorden van Hamilton aan onder meer hem gericht? Max had geen idee. "Ik ben altijd eerlijk en direct."

Volgens Verstappen moet Hamilton zich lekker op Mercedes focussen en zich niet met de rest bemoeien of woorden in andermans mond leggen. "Het is niet alleen hij, maar ook zijn teamgenoot", zegt de Nederlander, doelend op Hamilton en George Russell. "Zij spreken voor andere personen."

"Ze moeten zich gewoon focussen op zichzelf en zeggen wat zij denken. Praat gewoon voor jezelf, in plaats van andere mensen erbij te betrekken", aldus de Red Bull-coureur, die duidelijk niet gediend is van Hamiltons uitspraken.

Ook interessant:

Hamilton die zich als herboren voelt, een teleurstellende zondag voor Alonso en een bijzonder probleem bij Max Verstappen: dit is alles wat jij moet weten na de Grand Prix van Canada!

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

25 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt